Grillowanie z masłem klarowanym/Pierwsze grillowanie z masłem klarowanym

Masło klarowane to produkt idealny między innymi na grilla. Można dodać go do pieczonych warzyw i ryb, a także przygotować na jego bazie marynaty z dodatkiem aromatycznych ziół i przypraw.

Niewątpliwą jego zaletą jest fakt, że mogą spożywać go także osoby z nietolerancją laktozy, co pozwala uniknąć przygotowania dla nich osobnego menu. – Ze względu na coraz większą popularność tego produktu, wykorzystywanego w różnych warunkach kulinarnych, przystosowaliśmy wielkość naszego opakowania do potrzeb naszych konsumentów – mówi Aneta Będkowska, Marketing Manager Sertop sp. z o.o. – Opakowanie zawierające 200 g produktu to idealna porcja. Nasze prognozy dotyczące sprzedaży masła w sezonie letnim są obiecujące. Polacy szukają prozdrowotnych rozwiązań w każdej sytuacji: przy okazji spotkań przy grillu, w czasie posiłków w restauracjach czy podczas podróży. Biorąc pod uwagę, iż masło klarowane jest jednym z elementów zdrowej diety i coraz częściej używanym dodatkiem także do grillowanych potraw, liczymy na udany debiut tego produktu zarówno na naszych, jak i restauracyjnych grillach.

(Informacja prasowa SERTOP)