MLEKO, MIĘSO, ALKOHOLE zapraszamy na sesje tematyczne w ramach XI FRSiH!

25.10.2018

„Polska branża mięsna przeskoczyła swoją ligę”; „Mleczarnie w pogoni za trendami. Naturalny convenience święci tryumfy”; „Rynek alkoholi – nowe przepisy, nowe trendy i nowi konsumenci” – to tytuły trzech debat tematycznych, które odbędą się podczas XI Forum Rynku Spożywczego i Handlu 2018 (5-6 listopada, Hotel Sheraton, Warszawa).

Najnowsze trendy, ale też wyzwania, bariery rozwoju, przepisy prawne – to najgorętsze wątki, które zostaną poruszone podczas sesji tematycznych FRSiH 2018!

Polska branża mięsna przeskoczyła swoją ligę

– Czynniki sukcesu polskiego mięsa na arenie międzynarodowej
– Polskie mięso: liderzy rynkowi, trendy konsumenckie, nowe kategorie
– Mięsne marki – jak je kreować w dobie trendów wege?
– Mity nt. mięsa – jak kształtować świadomość konsumentów?

Udział potwierdzili:

  • Piotr Antkowiak, dyrektor zarządzający, OSI Poland Foodworks
    – Witold Choiński, prezes zarządu, Polskie Mięso
    – Anna Olewnik-Mikołajewska, prezes, ZM Olewnik
    – Janusz Rodziewicz, prezes zarządu głównego, Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP
    – Wiesław Różański, prezes zarządu, UPEMI
    – Mariusz Szymyślik, dyrektor, Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
    – Łukasz Targoszyński, adwokat, Baker McKenzie Krzyżowski i Wspólnicy sp. k.
    – Józef Wiśniewski, prezes zarządu Wipasz
    – Bartłomiej Wyrębski, członek zarządu, Plukon Sieradz, członek zarządu, dyrektor, Agri biznes

Mleczarnie w pogoni za trendami. Naturalny convenience święci tryumfy

– Mleczarstwo mocno poszukuje innowacji i nowości
– Laktoza, cukier i tłuszcz niemile widziane. Odpowiedź na deklaracje konsumentów
– Natura, eko, zdrowie – trendy kształtujące innowacje w branży spożywczej
– Inwestycje i rozwój pod zmieniające się trendy: park maszynowy, opakowania, logistyka, marketing

Udział potwierdzili:

  • Andrzej Babuchowski, prezes, Instytutu Innowacji Przemysłu Mleczarskiego, SM Mlekpol
    – Edward Bajko, prezes zarządu, Spółdzielcza Mleczarnia Spomlek
    – Małgorzata Cebelińska, dyrektor Wydziału Handlu, SM Mlekpol w Grajewie
    – Monika Czapska-Zych, dyrektor Zakładów Mleczarskich, LAKTOPOL-A Sp. z o.o.
    – Aleksandra Świerczyńska, prezes zarządu, Milkpol SA
    – Bogdan Woźniak, zastępca prezesa ds. handlu, Spółdzielnia Dostawców Mleka w Wieluniu
    – Krzysztof Wróblewski, wiceprezes zarządu, SM LAZUR

Rynek alkoholi – nowe przepisy, nowe trendy i nowi konsumenci

– Alkohole w wersji light – nowe oczekiwania konsumentów. Rynek gotowy na innowacje
– Polska wódka – wyzwania budowy naszej „dumy narodowej”
– Wino, cydry, niszowe browary – kto najbardziej skorzysta na trendach?
– Alkohol trudniej dostępny – pierwsze podsumowania skutków nowych przepisów

Udział potwierdzili:

  • Krzysztof Kouyoumdjian, dyrektor ds. relacji zewnętrznych, CEDC International sp. z o.o.
    – Jakub Nowak, prezes zarządu, Jantoń
    – Robert Ogór, prezes zarządu, Ambra SA
    – Marek Sypek, dyrektor zarządzający, Stock Polska
    – Andrzej Szumowski, wiceprezes, Wyborowa Pernod Ricard, Przewodniczący Rady Głównej, Związek Pracodawców Polski Przemysł Spirytusowy

(25.10.2018 za portalspozywczy.pl)