SM Lazur wprowadza na rynek nowości

10.12.2018

Mamy plany dalekosiężne. Planujemy rozbudowę i automatyzację procesów produkcyjnych. Ponadto wprowadzamy na rynek dwa nowe, zupełnie różne gatunki sera – powiedział Krzysztof Wróblewski, wiceprezes SM Lazur.

Pierwszy z nich to rocblue. Ten ser jest przeznaczony dla najbardziej wymagającej grupy naszych klientów. To koneserzy, który posiadają wyrafinowany smak i oczekują dojrzałego sera, który jest bardziej kremowy, bardziej mazisty i długo pozostawia smak – mówi Krzysztof Wróblewski.

Druga z nowości to lazur skalmierzycki – ma to być alternatywa dla konsumentów, którzy nie przekonali się jeszcze do sera pleśniowego. W tym wypadku połączyliśmy technologię produkcji sera żółtego z technologią produkcji sera z niebieską pleśnią – powiedział wiceprezes SM Lazur.

(10.12.2018 za Roman Wieczorkiewicz, portalspozywczy.pl, fot. PTWP)