Sery to świąteczne „must have”

Świąteczno-noworoczny okres to czas odwiedzin, także tych niespodziewanych. Co podać gościom, kiedy nagle wpadną z wizytą?

– Idealną bazą do przygotowania błyskawicznych dań są nasze sery topione, które ze względu na dłuższy okres przydatności do spożycia mogą być przechowywane w lodówce nawet kilka tygodni – mówi Aneta Będkowska, Marketing Manager w Sertop sp. z o.o. – Produkty te dają mnóstwo możliwości kulinarnych, można je wykorzystać zarówno do śniadaniowych kanapek, jak i do przygotowywania domowej pizzy, zapiekanek, zup oraz sosów. Mając kostkę serka topionego w kuchni z pewnością nie wypuścimy gości głodnych. Możemy bowiem w szybkim czasie przygotować z jego użyciem sycący posiłek, łącząc go z domowym bulionem, mrożonymi warzywami czy nawet wykorzystując jako polewę do kruchych ciasteczek lub też przygotować z niego danie „w 5 minut”, dodając go do sałaty, robiąc z niego koreczki lub też domowy dip do nachosów.

(Informacja prasowa SERTOP)