Serki topione karnawałowym „must have”

Serki topione dają nieograniczone możliwości kulinarne i doskonale sprawdzają się w karnawałowych potrawach, ponieważ po ich dodaniu do zwykłej zupy lub jednogarnkowego dania, potrawy zyskują niesamowity smak i delikatność – mówi Aneta Będkowska, Marketing Manager w Sertop sp. z o.o.

– Do czego jeszcze można wykorzystać serki podczas karnawału? Z pewnością do sałatek oraz domowych dipów i sosów doskonale komponujących się z nachosami lub surowymi warzywami – mówi Aneta Będkowska. – Podsumowując: kostka serka topionego w lodówce pozwala nam w błyskawiczny sposób przygotować „coś extra”! Także w przypadku niespodziewanych gości, kiedy teoretycznie nic w kuchni nie mamy, a lodówka jest praktycznie pusta. Bo serki w połączeniu ze wspomnianymi warzywami np. surową marchewką i selerem naciowym lub zwykłymi krakersami mogą być doskonałą i szybką w przygotowaniu przekąską.

(Informacja prasowa SERTOP)