Sertop edukuje Wielkanocne zero waste

Święta w Polsce oznaczają zwykle suto zastawiony stół.

Kupujemy dużo wszystkiego, w myśl zasady, aby gościom niczego nie brakowało. Powoduje to, że mimo odwiedzin rodziny, nasza lodówka po świętach w dalszym ciągu jest pełna różnego rodzaju produktów i potraw. Co z tym zrobić? – Większość produktów możemy poporcjować i zamrozić, a potem wykorzystać do przygotowania domowego obiadu czy kolacji – radzi Aneta Będkowska Marketing Manager w Sertop sp. z o.o. – Do zamrażarki możemy także włożyć pokrojone „domowe resztki” np. ziemniaki, ugotowaną marchew, zielony groszek oraz mięso i wędliny, z których możemy po tygodniu czy dwóch zrobić np. aromatyczną zapiekankę z dodatkiem świeżych ziół. Aby zyskać kremowy smak, możemy dodać do tych produktów także pokrojony w kostkę serek topiony, który sprawi, że każde danie będzie wyjątkowe. A bogaty asortyment smakowy serków pozwala nam na rozwinięcie swoich zdolności kulinarnych. Bo serek to doskonały dodatek dla warzyw w zupach, sosach i zapiekankach, dzięki któremu możemy ze smakiem wykorzystywać w naszej kuchni „domowe odpady” w myśl stylu życia zero waste.

 

(Informacja prasowa SERTOP)