SERTOP: Konferencja „Jakość Tradycja”

W dniu 20 maja br. w Hucie Paprockiej w Tychach odbyła się konferencja „Jakość Tradycja” zorganizowana w ramach kampanii informacyjno-promocyjnej prowadzonej przez firmę SERTOP, na której zaprezentowano produkty objęte Certyfikatem „Jakość Tradycja” oraz omówiono działania zrealizowane w ramach poddziałania „Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym”. Konferencja była prowadzona przez znanego polskiego dziennikarza i artystę estradowego Ireneusza Bieleninika i miała za cel upowszechnienie wiedzy o naszych produktach i systemie jakości. Była to świetna okazja do zapoznania się z serkami topionymi oznakowanymi tym certyfikatem w kostce 100 g i plastrach 130 g Złoty Ementaler oraz Gouda. Warto dodać iż system ten wyróżnia tych producentów, którzy posiadają w swojej ofercie produkty z co najmniej 50 letnim rodowodem w tradycyjnie wytwarzany sposób – powiedziała Aneta Będkowska Marketing Manager w Sertop.

Konferencja została współfinansowana ze środków UE w ramach poddziałania 3.2 Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.

(Informacja prasowa SERTOP)