Ceny serów w Polsce (19.11.2017)

22.11.2017

W okresie od 12 do 19 listopada 2017 roku w Polsce odnotowano zróżnicowaną relację cen większości cen serów w skali tygodnia. Jedynie cena sera Edamskiego pozostała niezmienna.

Ceny serów w Polsce

Cena sera Edamskiego:

  • cena – 14,45 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian;

Cena sera Gouda:

  • cena – 14,06 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,2%;

Cena sera Cheddar:

  • cena – 14,85 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,9%;

Cena sera Ementaler:

  • cena – 16,35 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,1%;

Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:

  • cena – 14,24 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%;

Cena sera Mozzarella:

  • cena – 15,07 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,9%;

Cena sera Feta:

  • cena – 9,95 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,3%;

Cena sera pleśniowego:

  • cena –19,70 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%;

Cena twarogu min. 40%:

  • cena – 9,31 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%;

Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:

  • cena – 6,66 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,9%.

(22.11.2017 za gospodarz.pl)