Ceny serów w Polsce (26.11.2017)

05.12.2017

W okresie od 19 do 26 listopada 2017 roku w Polsce odnotowano spadek cen większości cen serów w skali tygodnia. Jedynie cena sera Ementaler i twarogu wzrosła.

Ceny serów w Polsce

Cena sera Edamskiego:

  • cena – 14,22 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,5%;

Cena sera Gouda:

  • cena – 13,88 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,3%;

Cena sera Cheddar:

  • cena – 14,50 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym –spadek o 2,4%;

Cena sera Ementaler:

  • cena – 16,40 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%;

Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:

  • cena – 13,97 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,9%;

Cena sera Mozzarella:

  • cena – 14,92 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,0%;

Cena sera Feta:

  • cena – 9,84 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,1%;

Cena sera pleśniowego:

  • cena –19,25 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,3%;

Cena twarogu min. 40%:

  • cena – 9,35 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%;

Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:

  • cena – 6,62 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%.

(05.12.2017 za gospodarz.pl)