Ceny serów w Polsce (10.12.2017)

14.12.2017

W okresie od 3 do 10 grudnia 2017 roku w Polsce odnotowano spadek cen większości cen serów w skali tygodnia. Jedynie cena sera Mozzarella, Gouda, sera pleśniowego i twarogu wzrosła.

Ceny serów w Polsce

Cena sera Edamskiego:

  • cena – 13,78 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,6%;

Cena sera Gouda:

  • cena – 13,81 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%;

Cena sera Cheddar:

  • cena – 14,17 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym –spadek o 0,4%;

Cena sera Ementaler:

  • cena – 15,87 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%;

Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:

  • cena – 13,76 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,7%;

Cena sera Mozzarella:

  • cena – 14,89 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,1%;

Cena sera Feta:

  • cena – 9,86 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%;

Cena sera pleśniowego:

  • cena – 20,10 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,0%;

Cena twarogu min. 40%:

  • cena – 9,26 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%;

Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:

  • cena – 6,66 zł/kg ,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%.

(14.12.2017 za gospodarz.pl)