Ceny serów w Polsce (17.12.2017)

23.12.2017

W okresie od 10 do 17 grudnia 2017 roku w Polsce odnotowano spadek cen większości cen serów w skali tygodnia. Jedynie cena sera Ementaler, sera pleśniowego i twarogu wzrosła.

Ceny serów w Polsce

Cena sera Edamskiego:

  • cena – 13,58 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,5%;

Cena sera Gouda:

  • cena – 13,66 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,1%;

Cena sera Cheddar:

  • cena – 13,32 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym –spadek o 6,0%;

Cena sera Ementaler:

  • cena – 15,94 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%;

Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:

  • cena – 13,48 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,0%;

Cena sera Mozzarella:

  • cena – 14,50 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,6%;

Cena sera Feta:

  • cena – 9,83 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%;

Cena sera pleśniowego:

  • cena – 20,21 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%;

Cena twarogu min. 40%:

  • cena – 9,13 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%;

Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:

  • cena – 6,56 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,4%.

(23.12.2017 za gospodarz.pl)