Ceny serów w Polsce (26.08.2018)

06.09.2018

W okresie od 20 do 26 sierpnia 2018 roku w Polsce odnotowano wzrost cen większości cen serów w skali tygodnia. Jedynie cena sera Cheddar, twarogu min. 40% oraz twarogu min. 40% spadła.

Ceny serów w Polsce

Cena sera Edamskiego:

  • cena – 12,74 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%;

Cena sera Gouda:

  • cena – 12,94 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,3%;

Cena sera Cheddar:

  • cena – 13,60 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym –spadek o 4,6%;

Cena sera Ementaler:

  • cena – 14,88 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,6%;

Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego

  • cena – 12,78 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%;

Cena sera Mozzarella:

  • cena – 14,82 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,3%;

Cena sera Feta:

  • cena – 10,83 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%;

Cena sera pleśniowego:

  • cena – 19,99 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,8%;

Cena twarogu min. 40%:

  • cena – 9,14 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%;

Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:

  • cena – 6,72 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%.

(06.09.2018 za gospodarz.pl)