Ceny serów w Polsce (28.05.2017)

04.06.2017

W okresie od 21 do 28 kwietnia 2017 roku w Polsce odnotowano zróżnicowany stosunek cen serów w skali tygodnia.

Ceny serów w Polsce

Cena sera Edamskiego:

  • cena – 13,68 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,2%;

Cena sera Gouda:

  • cena – 13,47 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,8%;

Cena sera Cheddar:

  • cena – 12,60 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%;

Cena sera Ementaler:

  • cena – 15,23 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,6%;

Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:

  • cena – 13,47 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%;

Cena sera Mozzarella:

  • cena – 14,33 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%;

Cena sera Feta:

  • cena – 9,90 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%;

Cena sera pleśniowego:

  • cena – 17,59 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,5%;

Cena twarogu min. 40%:

  • cena – 8,97 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%:

Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:

  • cena – 6,56 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,9%.

(04.05.2017 za gospodarz.pl)