Ceny serów w Polsce (23.07.2017)

31.07.2017

W okresie od 16 do 23 lipca 2017 roku w Polsce odnotowano zróżnicowaną relację cen serów w skali tygodnia.

Ceny serów w Polsce

Cena sera Edamskiego:

  • cena – 14,20 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,4%;

Cena sera Gouda:

  • cena – 13,85 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 4,3%;

Cena sera Cheddar:

  • cena – 14,15 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%;

Cena sera Ementaler:

  • cena – 15,53 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,9%;

Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:

  • cena – 14,48 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%;

Cena sera Mozzarella:

  • cena – 14,71 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,5%;

Cena sera Feta:

  • cena – 9,84 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%;

Cena sera pleśniowego:

  • cena – 18,62 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,2%;

Cena twarogu min. 40%:

  • cena – 8,95 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,2%;

Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:

  • cena – 6,64 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%.

(31.07.2017 za gospodarz.pl)