Ceny serów w Polsce (6.08.2017)

14.08.2017

W okresie od 30 lipca do 6 sierpnia 2017 roku w Polsce odnotowano zróżnicowaną relację cen serów w skali tygodnia.

Ceny serów w Polsce

Cena sera Edamskiego:

  • cena – 14,95 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,2%;

Cena sera Gouda:

  • cena – 14,67 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,5%;

Cena sera Cheddar:

  • cena – 14,62 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 5,7%;

Cena sera Ementaler:

  • cena – 15,97 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,5%;

Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:

  • cena – 14,29 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym –spadek o 1,5%;

Cena sera Mozzarella:

  • cena – 14,60 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,1%;

Cena sera Feta:

  • cena – 9,90 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%;

Cena sera pleśniowego:

  • cena – 18,28 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,3%;

Cena twarogu min. 40%:

  • cena – 8,88 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,2%;

Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:

  • cena – 6,53 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,0%.

(14.08.2017 za gospodarz.pl)