Ceny serów w Polsce (17.09.2017)

27.09.2017

W okresie od 10 do 17 września 2017 roku w Polsce odnotowano wzrost większości cen serów w skali tygodnia. Jedynie cena sera Gouda, Cheddar, twarogu oraz serka wiejskiego zmalała.

Ceny serów w Polsce

Cena sera Edamskiego:

  • cena – 14,67 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2%;

Cena sera Gouda:

  • cena – 14,58 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%;

Cena sera Cheddar:

  • cena – 14,48 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,4%;

Cena sera Ementaler:

  • cena – 16,80 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 4,6%;

Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:

  • cena – 14,86 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,6%;

Cena sera Mozzarella:

  • cena – 15,53 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,9%;

Cena sera Feta:

  • cena – 9,91 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,3%;

Cena sera pleśniowego:

  • cena –18,96 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,5%;

Cena twarogu min. 40%:

  • cena – 9,01 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,3%;

Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:

  • cena – 6,61 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym spadek o 1,3%.

(27.09.2017 za gospodarz.pl)