Ceny serów w Polsce (24.09.2017)

02.10.2017

W okresie od 17 do 24 września 2017 roku w Polsce odnotowano zróżnicowaną relację cen serów w skali tygodnia.

Ceny serów w Polsce

Cena sera Edamskiego:

  • cena – 14,65 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%;

Cena sera Gouda:

  • cena – 14,56 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%;

Cena sera Cheddar:

  • cena – 14,94 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,2%;

Cena sera Ementaler:

  • cena – 16,67 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%;

Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:

  • cena – 14,79 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%;

Cena sera Mozzarella:

  • cena – 15,42 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%;

Cena sera Feta:

  • cena – 9,97 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%;

Cena sera pleśniowego:

  • cena –19,26 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,6%;

Cena twarogu min. 40%:

  • cena – 9,10 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1%;

Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:

  • cena – 6,66 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym wzrost o 0,8%.

(02.10.2017 za gospodarz.pl)