Aksamitny krem z dyni

Składniki:

1 kg dyni hokkaido

  • 2-3 cm imbiru świeżego
  • 250 ml mleka
  • ok. 750 ml bulionu warzywnego
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 1 bloczek sera kremowego Hochland z ziołami
  • sól, pieprz do smaku
  • zioła np. szałwia
Czytaj więcej

Tosty z ciągnącym serem, figami i szpinakiem

Popularna na całym świecie przekąska, czyli tosty, to kulinarny ratunek, gdy tylko mamy ochotę na małe co nieco. Szybkie i łatwe do przygotowania, obowiązkowo z ciągnącym się żółtym serem - świetnie smakują o każdej porze dnia. Z Hochland przyrządzisz je w zupełnie nowej odsłonie, z figami, szpinakiem i aromatycznym serem doskonałym do wszelkich dań na ciepło. Koniecznie spróbujcie ich w tej wersji!

Czytaj więcej

Mus ananasowy z serkiem kremowym i krewetkami

Ananas, delikatne krewetki, jogurt grecki, odrobina limonki… kilka śródziemnomorskich składników wystarczy, by wyczarować zachwycającą smakiem, efektowną przekąskę. Ananasowy mus z serkiem kremowym Hochland i krewetkami to pełna fantazji kompozycja, przywołująca na myśl wakacyjne smaki i relaks w tawernie na plaży. Wypróbuj i poczuj się jak w kulinarnym raju!

Czytaj więcej

Burger wołowy z pikantną salsą i serem

Składniki:

  • 2 bułki do hamburgerów
  • ser BURGER & TOAST Hochland
  • 300 g mielonej wołowiny (z antrykotu, rostbefu lub łopatki)
  • sól morska
  • świeżo mielony pieprz
  • odrobina mąki
  • tłuszcz do smażenia (olej ryżowy)
  • kilka listków ulubionej sałaty (opcjonalnie)
Czytaj więcej

Viva Italia! Zasmakuj w śródziemnomorskich smakach z Hochland

Gorące, południowe klimaty kulinarne idealnie sprawdzają się w wakacyjnym menu. Bogata, kolorowa i aromatyczna kuchnia śródziemnomorska, oparta jest na prostocie oraz wyjątkowych kompozycjach świeżych składników, sezonowych warzyw i ziół. Makaron tagliatelle, dojrzewające w słońcu warzywa i kremowy sos serowy… to połączenie idealne na wakacyjny lunch!

Czytaj więcej

Maki z ogórka z serkiem Almette z ogórkiem i ziołami

Czas przygotowania 30 min, Porcja dla 4 osób

Składniki:

  • 4 ogórki gruntowe
  • 1 serek Almette z ogórkiem i ziołami
  • miks kwiatów jadalnych (nasturcja, rumianek, bratek) lub miks ulubionych świeżych ziół (koperek, kolendra, szczypiorek)
  • 50 g kaszy gryczanej palonej nieugotowanej
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • łyżka oleju rzepakowego ekologicznego
Czytaj więcej

Placki orkiszowe z pesto z liści rzodkiewki i z wędzonym łososiem

Czas przygotowania 40 min, Porcja dla 4 osób

Składniki:

Placki:

  • szklanka mąki orkiszowej
  • maślanka
  • łyżeczka proszku do pieczenia lub sody
  • łyżeczka soli

Pesto:

  • garść liści rzodkiewki + kilka rzodkiewek
  • 2 łyżki migdałów w płatkach
  • 2 łyżki startego pecorino (owczy ser) lub parmezanu
  • oliwa z oliwek
  • cytryna
  • sól, pieprz

Dodatki:

  • opakowanie serka Almette z rzodkiewkami
  • 200 g wędzonego łososia bez skóry
  • łyżka posiekanego szczypiorku
  • koperek
Czytaj więcej

Sałatka z kaszą bulgur, smażonymi rzodkiewkami i szparagami

Czas przygotowania 40 min, Porcja dla 4 osób

Składniki:

  • szklanka nieugotowanej kaszy bulgur
  • 6 szt. zielonych szparagów
  • garść liści szpinaku baby
  • 2 łyżki posiekanej dymki
  • kilka listków mięty
  • garść rzodkiewek bez liści
  • łyżka oleju do smażenia
  • łyżka oliwy z oliwek
  • Dressing:
  • 1 łyżka serka Almette z rzodkiewkami
  • 1-2 łyżki wody
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • cytryna
  • sól
  • pieprz
Czytaj więcej