Świąteczne pralinki z Lazura i łososia

 

 

 

 

 

 

Czas przygotowania: 20 minut

Ilość porcji: ok. 12-14 szt.

Stopień trudności: łatwy

 

Składniki:

  • 100 g sera pleśniowego Lazur Błękitny
  • 200 g łososia wędzonego w plastrach
  • 100 g twarogu śmietankowego
  • 50 g suszonej żurawiny

Sposób przygotowania:

 

  1. Żurawinę przelać wrzątkiem, a następnie zalać gorącą wodą i odstawić na 10 minut.
  2. Ser pleśniowy Lazur Błękitny pokruszyć i wymieszać z twarogiem. Dodać odsączoną żurawinę. Z masy serowej uformować kulki wielkości orzecha laskowego.
  3. Plastry łososia ostrożnie wyjąć z opakowania. Większe kawałki podzielić na pół. Serowe kulki delikatnie owinąć plastrami łososia. Układać w papilotkach zawinięciem do dołu.