Kanapki z maślankowych gofrów

Czas przygotowania: 30 minut

Porcje: 6 szt.

 

 

Składniki:

Ciasto:

  • 50 g masła
  • 300 ml maślanki
  • 3 małe jajka
  • 350 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki cukru
  • ćwierć łyżeczki soli
Czytaj więcej

Burger z podwójnym serem

Czas przygotowania: 25 minut

Porcje: 4

 

 

Składniki:

  • 500 g mielonej wołowiny
  • 4 bułki do hamburgerów
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 małe jajko
  • 1 łyżeczka papryki w proszku
  • sól
  • pieprz
Czytaj więcej

Jogurtowy (fit)słoik

Czas przygotowania: 25 minut

Porcje: 4

 

 

Składniki:

  • 100 g sera pleśniowego
  • 150 g gęstego jogurtu
  • 100 g śmietany 12%
  • 100 g płatków owsianych
  • 250 g świeżych owoców
  • 20 g rodzynek
  • 20 g orzechów
  • 10 g nasion np. słonecznika
  • 1 łyżka miodu
Czytaj więcej

Naleśniki na słodko i na słono

Czas przygotowania: 15 minut

Porcje: 6-8

 

 

Składniki:

  • 100 g sera pleśniowego
  • 150 g twarogu półtłustego
  • 200 ml mleka
  • 150 g serka mascarpone
  • 150 śmietany kremówki
  • 175 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 1 łyżka cukru pudru
  • szczypta soli
Czytaj więcej

Serowe pizzerki

Czas przygotowania: 60 minut

Porcje: 12 szt.

 

 

Składniki

Ciasto:

  • 3/4 szklanki maślanki
  • 500 g mąki pszennej
  • 40 g świeżych drożdży
  • 4 łyżeczki oleju
  • 2 łyżki letniej wody
  • 1 łyżeczka soli
Czytaj więcej