Wielka wyżerka z okazji 79-ych urodzin SMU Strzałkowo

8 lipca, w Kompleksie rekreacyjno-sportowym w Słupcy odbył się piknik rodzinny zorganizowany z okazji 79-ych urodzin SMU Strzałkowo. Piknik odbył się pod hasłem „Wielka wyżerka”, a dla gości gotował Ambasador Marki SMU Strzałkowo – Mateusz Gessler. Honorowy patronat nad imprezą objął wicemarszałek województwa wielkopolskiego Krzysztof Grabowski.

Czytaj więcej

II Forum Technologii Pakowania

W dniach 20-21 czerwca 2018, w siedzibie firmy TREPKO w Gnieźnie, odbyło się II Forum Technologii Pakowania. Swoje nowości prezentowały cztery firmy: TREPKO, ULMA Packaging, Sealed Air Food Care i BIZERBA.

Czytaj więcej

Piknik PDŻ „Polska smakuje”

16 czerwca 2018, na terenie Wyścigów Konnych na Służewcu w Warszawie, odbył się Piknik Poznaj Dobrą Żywność. Impreza została zorganizowana pod hasłem „Polska smakuje”. Oficjalnie Piknik otworzył sekretarz stanu Jacek Bogucki.

Czytaj więcej

XXVI Sympozjum Technika i Technologia w Przemyśle Mleczarskim

W dniach 12-14 czerwca 2018, w hotelu PRZYSTAŃ HOTEL & SPA w Olsztynie, odbyło się XXVI Sympozjum „Technika i Technologia w Przemyśle Mleczarskim” zorganizowane przez Katedrę Mleczarstwa i Zarządzania Jakością Wydziału Nauki o Żywności Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie. Wzięło w niej udział ok. 220 uczestników z 50 zakładów mleczarskich i 22 firm współorganizatorów.

Czytaj więcej

25 Gala Agroligi w ogrodach Pałacu Prezydenckiego

14 czerwca 2018, w ogrodach Pałacu Prezydenckiego w Warszawie, spotkali się najlepsi w kraju rolnicy i przedstawiciele najprężniej rozwijających się firm agrobiznesowych na 25 Jubileuszowej Gali konkursu Agroliga. Promuje ona przedsiębiorców działających w branży rolno-spożywczej oraz wyróżniających się rolników. Honorowy patronat nad Agroligą objął Prezydent RP Andrzej Duda.

Czytaj więcej

VII Akademia FOOD-LEX

W dniach 23-24 maja 2018, w Radziejowicach koło Warszawy, odbyła się VII Akademia FOOD-LEX. Tegoroczna Akademia poświęcona była jakości i bezpieczeństwu żywności.

Czytaj więcej

Fakty i mity o mleku

„Fakty i mity o mleku” to cykl konferencji organizowanych przez Polską Izbę Mleka. W 2018 roku planowane jest 10 spotkań na terenie całego kraju. Pierwsze z nich odbyło się w Toruniu, kolejne zaś 11 maja w Warszawie. Poświęcone było wartościom, jakie niesie mleko i produkty mleczne oraz konsekwencjom ich niedoboru w diecie seniorów.

Czytaj więcej

Polagra Food 2018

W dniach 8-10 maja 2018 roku w Poznaniu na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich odbyły się Targi Polagra Food. Po raz pierwszy Targi odbyły się wiosną, a udział w nich wzięło 3221 przedstawicieli branży spożywczej.

Czytaj więcej

XI Euroforum Polskiego Mleczarstwa

W dniach 17-21 kwietnia 2018, w Hotelu Rzeszów w Rzeszowie, odbyło się XI Euroforum Polskiego Mleczarstwa połączone z XVII Krajową Oceną Masła i Mlecznych Produktów Wysokotłuszczowych i XII edycją konkursu „Mleczny Produkt Roku 2017”.

Czytaj więcej

SIAL PARIS zbliża się wielkimi krokami!

Od ponad pół wieku Międzynarodowe Targi Żywności SIAL postawiły sobie za cel stać się najważniejszą siecią targów dla profesjonalistów z branży spożywczej na świecie. Cel został osiągnięty, jednak organizatorzy nie spoczywają na laurach i starają się, aby każda edycja była sukcesem, podobnie będzie z następną sesją targów SIAL Paris, które odbędą się w dniach 21-25 października 2018 roku w Centrum Wystawowym Paris Nord Villepinte.

Czytaj więcej

WorldFood Warsaw 2018

W dniach 10-12 kwietnia 2018 w halach EXPO XXI odbyła się V edycja Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw. Patronat Honorowy nad targami objęli: Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Dyrektor Generalny Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa.

Czytaj więcej

Złote Medale Targów WorldFood Warsaw

26 marca 2018 w restauracji Moonsfera w Warszawie odbyła się konferencja prasowa z okazji zbliżającej się V edycji Targów WORLDFOOD WARSAW oraz podsumowanie ocen jury w konkursie o Złoty Medal Targów. Zostały też ogłoszone wyniki.

Czytaj więcej