Piknik Poznaj Dobrą Żywność

26 czerwca 2022 ponad 120 wystawców prezentowało wyroby wysokiej jakości podczas pikniku zorganizowanego na terenie Torów Wyścigów Konnych Warszawa-Służewiec. Piknik ten to święto polskiej żywności.

Czytaj więcej

14 Wystawa Technologii Panowania MULTIVAC

W dniach 20.06 – 01.07 w Lublinie odbyła się 14 wystawa Technologii Pakowania zorganizowana przez firmę MULTIVAC. Na wystawie można było zobaczyć wszystkie tegoroczne nowości Multivac, które miały swoje premiery na targach Anuga i IFFA. Wystawa odbyła się w Centrum Konferencyjno-Wystawienniczym ETIUDA.

Czytaj więcej

XXVIII Sympozjum - INNODAYRY 2022

W dniach 31 maja – 3 czerwca 2022, w Mrągowie, odbyło się XXVIII Sympozjum „Technika i Technologia w przemyśle mleczarskim – INNODAYRY 2022” zorganizowane przez Katedrę Mleczarstwa i Zarządzania Jakością Wydziału Nauki o Żywności Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie i 27 firm współorganizujących.

Czytaj więcej

XV Euroforum Polskiego Mleczarstwa

W dniach 16-19 maja 2022, w Jachrance, odbyło się XV Euroforum Polskiego Mleczarstwa zorganizowane przez Krajowe Stowarzyszenie Mleczarzy, Krajowy Związek Spółdzielni Mleczarskich Związek Rewizyjny i Polski Komitet Międzynarodowej Federacji Mleczarskiej FIL/IDF. Podczas uroczystej Gali z okazji XV Euroforum Polskiego Mleczarstwa i 25-lecia Polskiego Komitetu Międzynarodowej Federacji Mleczarskiej FIL/IDF ogłoszono wyniki i wręczono medale laureatom Krajowej Oceny Przetworów Mlecznych oraz konkursu Innowacje Techniczne i Technologiczne w Mleczarstwie.

Czytaj więcej

Krajowa Ocena Przetworów Mlecznych

W dniach 16-19 maja 2022, w Jachrance, odbyło się XV Euroforum Polskiego Mleczarstwa zorganizowane przez Krajowe Stowarzyszenie Mleczarzy, Krajowy Związek Spółdzielni Mleczarskich Związek Rewizyjny i Polski Komitet Międzynarodowej Federacji Mleczarskiej FIL/IDF. Podczas uroczystej Gali z okazji XV Euroforum Polskiego Mleczarstwa i 25-lecia Polskiego Komitetu Międzynarodowej Federacji Mleczarskiej FIL/IDF ogłoszono wyniki i wręczono medale laureatom Krajowej Oceny Przetworów Mlecznych oraz konkursu Innowacje Techniczne i Technologiczne w Mleczarstwie.

Czytaj więcej

WorldFood Poland 2022

W dniach 5-7 kwietnia 2022, w Expo XXI w Warszawie, odbyła się 8. edycja Targów WorldFood Poland. WorldFood Poland to największe targi w Polsce i Europie Środkowo-Wschodniej poświęcone sektorowi spożywczemu.

Czytaj więcej

X Spotkanie Mleczarskie

3 marca 2022 w Centrum Konferencyjno-Wystawienniczym ETIUDA w Lublinie odbyło się Sympozjum „X Spotkanie Mleczarskie” zorganizowane przez firmę MULTIVAC. Podczas spotkania odbyło się również podziękowanie za współpracę przechodzącemu na emeryturę pracownikowi firmy Kazimierzowi Przepiórce.

Czytaj więcej

Prawo pracy - nowe wyzwania dla przedsiębiorców w 2022 r.

W dniu 24 lutego 2022 r. odbyła się konferencja pt.: „Prawo pracy – nowe wyzwania dla przedsiębiorców w 2022 r.” zorganizowana przez Polską Federację Producentów Żywności Związek Pracodawców (PFPŻ ZP) oraz kwartalnik „Food-Lex”. Partnerem merytorycznym wydarzenia była Rycak Kancelaria Prawa Pracy i HR.

Czytaj więcej

Aktualna sytuacja w sektorze i na rynku mleczarskim

17 lutego 2022 w siedzibie KZSM Zw. Rew. w Warszawie, odbyło się sympozjum pt. „Aktualna sytuacja w sektorze i na rynku mleczarskim”, w którym udział wziął Henryk Kowalczyk, wiceprezes Rady Ministrów, minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz prezesi zakładów mleczarskich i przewodniczący rad nadzorczych.

Czytaj więcej

Liczenie i redukcja śladu węglowego nowym wymiarem konkurencyjności przedsiębiorstw sektora przetwórstwa spożywczego

Dlaczego temat śladu węglowego firmy to temat strategiczny, który znacząco wpłynie na prowadzenie biznesu? Dlaczego już dziś warto i trzeba liczyć ślad węglowy, jak się do tego zabrać, co zrobić z wynikami obliczeń i gdzie się spodziewać wyzwań – te zagadnienia poruszyli eksperci Fundacji Climate Strategies Poland (CSP) w trakcie webinarium zorganizowanego we współpracy z Polską Federacją Producentów Żywności Związkiem Pracodawców (PFPŻ ZP) i kwartalnikiem „Food-Lex” w dniu 28 stycznia 2022 r.

Czytaj więcej

Tech Food Practic 2021

W dniach 30 listopada – 1 grudnia 2021, na zamku w Gniewie, odbyła się IV edycja warsztatów Tech Food Practic pt. „Media i technika w przemyśle spożywczym – innowacje i efektywność”, zorganizowana przez firmę MARCOR przy współorganizacji firm: IIPM, Kersia, Big Pol – Fundusze Pomocowe, DetaPTech, Milk Hydrosan, CES, EKO Technologie, ActivTek, J.S. Cooling, AQUAPHOR, FRIZO, GEA, BAUTER, IWT GROUP.

Czytaj więcej

WARSAW PACK 2021

W dniach 23-25 listopada 2021 na terenie Ptak Warsaw Expo, odbyła się VI edycja Międzynarodowych Targów Techniki Pakowania i Opakowań Warsaw Pack 2021.

Czytaj więcej