II Kongres „Bezpieczeństwo żywności zarządzanie ryzykiem w łańcuchu dostaw” (1. dzień)

Sesją plenarną zatytułowaną „Wymiana doświadczeń w zakresie zarządzania łańcuchem dostaw” rozpoczął się wczoraj (15.03.2015 r,) w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie II Kongres „Bezpieczeństwo żywności – zarządzanie ryzykiem w łańcuchu dostaw”. Udział w niej wzięki przedstawiciele Międzynarodowego Centrum Badań Żywnościowych Łańcuchów Dostaw (FoodNetCenter), Uniwersytet w Bonn (Niemcy) oraz przedstawiciele SGGW i Biura Promocji Jakości.

 

    

Kongres zorganizowali: Katedra Ekonomiki i Organizacji Przedsiębiorstw Wydziału Nauk Ekonomicznych SGGW, Klaster Innowacji w Agrobiznesie i Biuro Promocji Jakości, we współpracy z Międzynarodowym Centrum Łańcucha Żywnościowego (FoodNetCenter Bonn) Uniwersytetu w Bonn oraz interdyscyplinarnymi przedsiębiorstwami. Stanowi on platformę wymiany wiedzy i doświadczeń w zakresie bezpieczeństwa żywności, nowych technologii, dostępu do rynku, globalnej logistyki, zależności i kooperacji między wielonarodowymi i małymi producentami, standardów prywatnych i publicznych oraz zrównoważonego rozwoju.