Nasza strona używa ciasteczek. Korzystanie z niej oznacza wyrażenie na to zgody.

Więcej o ciasteczkach
Nowy Przegląd Mleczarski

Nowy Przegląd Mleczarski

Współpraca

  • Home
  • Aktualności
  • Relacje
  • Artykuły
    • Technologia
    • Technika
    • Ekologia
    • Sponsorowane
    • Unia Europejska
    • Sylwetki
    • Jakość
    • Spółdzielczość
    • Rynek
    • Finanse
    • Recenzje
    • Energia
    • Europejskie Stowarzyszenie Mleczarzy
    • PIM
    • Biuletyn IPH P-A
    • Prokarton
    • Zdrowie
    • Wywiady
  • Ekonomia
  • Kulinaria
    • OSM Piątnica
    • Mlekoma
    • Lazur
    • WIELKANOC
    • WART-MILK
    • Culinar
    • mcCain
    • Czytelnicy
    • Sertop
    • Doceń Polskie
    • Spomlek
    • ŚSM Jana
    • Wieluń
    • Hochland
    • Polska Izba Mleka
    • DEBIC
    • Mlekpol
  • Kontakt

Artykuły

Gdzie jest dno cen mleka?

Czytaj więcej

Polacy są przepracowani

Czytaj więcej

Kto zapakuje sery?

Czytaj więcej

EDA Dairy Flash 12/2023

Zatory płatnicze są coraz większym problemem dla firm. Często prowadzą nawet do upadłości

Czytaj więcej

Sztuczna inteligencja wchodzi również do branży spożywczej

Czytaj więcej

Rozmiar ma znaczenie

Czytaj więcej

Podsumowanie pierwszego półrocza w polskim mleczarstwie

Czytaj więcej
  • Mamy do czynienia z prototypem
  • Funding Scheme H2020-MSCA-ITN-2020 - Marie Skłodowska-Curie Innovative Training Networks 2020
  • Czy Fundusz Ochrony Rolnictwa zadziała?
  • Czy to koniec polskiego mleczarstwa w wydaniu jakie znamy?
  • Gdzie leżą przyczyny wzrostu cen żywności?
  • Firmy mają problemy z pozyskaniem pracowników
  • Budowanie odporności europejskich gospodarstw mlecznych w projekcie Resilience for Dairy (R4D)
  • Praca zdalna staje się standardem
  • Żywność Barwiąca - Kolory Tworzone Naturą. Nowa Propozycja Zentis
  • Rola BIOLACTY podczas społeczno-gospodarczej transformacji Polski w latach 1987-2001
  • Przepisy rodem z PRL
  • Zawory bezpieczeństwa - kluczowe elementy bezpieczeństwa w przemyśle
  • Wojna na Ukrainie trwa już rok. Jak wpłynęła na sektor mleczarski?
  • Inteligentny sposób na ograniczenie strat mleka w mleczarniach
  • Jakie nastroje dominują wśród Polaków?
  • Polskie firmy coraz gorzej oceniają swoją przyszłość
  • Co czeka sektor mleczarski w 2023 roku?
  • Jaki był rok 2022 dla mleczarstwa?
  • Na jakie alergeny jesteśmy narażeni w domu?
  • 5 sposobów na ograniczenie pyłków i kurzu w domu
  • Nadmiar kurzu w mieszkaniu - poznaj powody
  • Czystość w domu - co możemy zrobić, aby ją zachować?
  • Co Polacy robią u podnóża Kilimandżaro? Mniej znane oblicza rozwoju mleczarstwa w Tanzanii
  • Głosy mleczarstwa i o mleczarstwie na FRSiH w Warszawie
  • Konferencja na targach Mleko-Expo
  • Dairy Flash 15/2022
  • Dairy Flash 14/2022
  • Nadchodzi system kaucyjny. Jaki będzie?
  • Energia będzie kluczowa dla mleczarstwa w przyszłym roku
  • EDA Dairy Flash 13/2022
  • Praca zdalna zmniejszyła liczbę wypadków przy pracy, ale nie L4
  • Nadchodzi podatek 50% dla dużych firm
  • Dairy Flash_11/2022
  • Dairy Flash 12/2022
  • EDA Dairy Flash 10/2022 PL
  • Jak dotrzeć do młodych konsumentów? Znaczenie social mediów
  • "Roślinne mleko" atakuje
  • Koniec samochodów spalinowych, czyli unijne opary absurdu
  • Coraz trudniejsza sytuacja gospodarcza przekłada się na zdrowie Polaków
  • Czy mleczarnie będą miały dość energii elektrycznej? I po ile...
  • EDA Dairy Flash 8/2022 PL
  • EDA Dairy Flash 9/2022
  • Czy mleczarnie będą miały dość energii elektrycznej? I po ile...
  • Żywność stanie się luksusem?
  • Rosnąca drożyzna zapowiada spowolnienie gospodarcze
  • Rosnące ceny opakowań wymuszają nowe podejście i rozwiązania
  • Europejski Kongres Gospodarczy - dyskutowano m.in. o Zielonym Ładzie
  • Wojna wpływa na wszystko
  • Przyczyny problemów osadowo-korozyjnych kotłów parowych.
  • Przyczyny problemów osadowo-korozyjnych kotłów parowych. cz. 2
  • Jak miliony uchodźców z Ukrainy wpłyna na polski rynek pracy?
  • Jaka przyszłość - recesja czy wielki kryzys?
  • Ukraińcy jadą z Polski na wojnę
  • Wojna na Ukrainie będzie ciosem dla mleczarstwa?
  • Zawsze "ekstra" od GEA Westfalia Separator
  • Rośnie znaczenie cyberbezpieczeństwa
  • Czy obniżenie VAT na żywność spełni pokładane nadzieje?
  • Ewolucja chłodnictwa w polskich zakładach mleczarskich
  • Ryzyka czekające w 2022 roku
  • Wzrost płac i inflacji - czeka nas błędne koło
  • Karton, naturalnie! Biuletyn Fundacji ProKarton, grudzień 2021
  • Możliwości nawozowego wykorzystania ścieków mleczarskich jako element gospodarki obiegu zamkniętego
  • Gospodarka wodno-ściekowa w zakładach przemysłowych – możliwości finansowania
  • Kłopoty chińskiej gospodarki dotkną wszystkich
  • Przedstawiciele branży mleczarskiej na Forum Rynku Spożywczego i Handlu 2021
  • Instalacje do sekwestracji CO2 z reaktorem glonowym – przykładowe rozwiązania, koszty budowy i eksploatacji
  • Mleczarstwo - energia, środowisko, klimat aktualne zagadnienia na lata 2020-2050
  • Parlament Europejski przyjął strategię Od Pola do Stołu
  • EDA Dairy_Flash 14/2021
  • EDA Dairy_Flash 15/2021
  • Mleczarstwo w ostatnim czterdziestoleciu w polsce - postęp techniczny i jego skutki
  • Inflacja uderza z coraz większą siłą
  • Newsletter PIM nr 35_2021.pdf
  • Nierozwiązywalny problem mleczarstwa?
  • Prof. dr hab. inż. Janusz Budny - „Energia i środowisko w mleczarstwie”
  • Prof. dr hab. inż. Janusz Budny - Gospodarowanie energią
  • Newsletter PIM nr 34_2021.pdf
  • Newsletter PIM nr 33/2021
  • Tik tok, tik tok, tik tok
  • Śmierć i podatki – czyli komuś zabrać, aby dać
  • Newsletter PIM nr 32/2021
  • Klasa średnia jest najważniejsza
  • Rozwija się sprzedaż bezpośrednia, pomaga Internet
  • Newsletter PIM nr 31/2021
  • Newsletter PIM nr 30/2021
  • Newsletter PIM nr 29/2021
  • Polskie mleczarnie inwestują w ekologię
  • Newsletter PIM nr 28_2021.pdf
  • Newsletter PIM nr 27/2021
  • Newsletter PIM nr 26/2021
  • Inflacja zje marzenia o większym spożyciu mleka
  • Social media – nowa władza
  • Biuletyn informacyjny Karton, naturalnie! - lipiec 2021
  • Newsletter PIM nr 25/2021
  • Newsletter PIM nr 24/2021
  • Ludzie chcą pracować zdalnie
  • Newsletter PIM nr 23/2021
  • Sytuacja na rynku mleka i przetworów mlecznych
  • Newsletter PIM nr 22/2021
  • Dairy Flash 11/2021
  • Rynek absencji pracowniczych
  • Newsletter PIM nr 21/2021
  • Transformacja energetyczna, odnawialne źródła energii, efektywność energetyczna, co to oznacza dla konkurencyjności obszarów wiejskich i branży mleczarskiej?
  • Newsletter PIM nr 20/2021
  • EDA Dairy Flash 10/2021
  • Konsumpcja nie rośnie, a ceny owszem
  • Newsletter PIM nr 19/2021
  • Newsletter PIM nr 18/2021
  • Świat bez mleka i mięsa?
  • Newsletter PIM nr 16/2021
  • Jedenaste: Nie marnować
  • Newsletter PIM nr 14/2021
  • Newsletter PIM nr 13/2021
  • Koronawirus w niewielkim stopniu wpłynął na rynek pracy
  • Newsletter PIM nr 12/2021
  • E-handel także dla mleczarstwa
  • Newsletter PIM nr 11/2021
  • Cykliczne badania pracowników w przedsiębiorstwach jako skuteczna metoda walki z epidemią
  • Newsletter PIM nr 10/2021
  • Newsletter PIM nr 09/2021
  • Covid atakuje nie tylko płuca
  • Newsletter PIM nr 08/2021
  • Konferencje online są tańsze, szybsze, ale czy lepsze?
  • Newsletter PIM nr 07/2021
  • Newsletter PIM nr 06/2021
  • Czesi idą w stronę protekcjonizmu
  • Newsletter PIM nr 05/2021
  • Polacy mają dosyć lockdownu
  • Newsletter PIM nr 04/2021
  • Newsletter PIM nr 03/2021
  • Newsletter PIM nr 02/2021
  • Newsletter PIM nr 01/2021
  • Karton, naturalnie! Biuletyn informacyjny Fundacji ProKarton, grudzień 2020
  • Konferencja na temat serwatki
  • Newsletter PIM nr 44/2020
  • Przedświąteczne zakupy Polaków
  • Znaczenie kodowania i znakowania produktów dla małych i średnich producentów żywności i napojów
  • „Polska” mleczarnia u podnóża Kilimandżaro
  • Rośnie świadomość polskich konsumentów
  • Newsletter PIM nr 43/2020
  • Mniejsze koszty.
  • Newsletter PIM nr 42/2020
  • Konferencja serwatkowa – Nutrition – wykłady
  • EDA konwencja
  • Dokumentacja dotycząca Żywności, środowiska i zdrowia
  • Piątnica uratuje Bielmlek z Bielska Podlaskiego
  • Newsletter PIM nr 41/2020
  • Sprawozdanie z Konferencji nt. serwatki
  • Dairy Flash – Biuletyn informacyjny 17/2020
  • Mleczarze debatowali przez Internet
  • Newsletter PIM nr 40/2020
  • Zadbaj o odporność – stosuj suplementy!
  • EDA Dairy flash 16/2020
  • Zadbaj o odporność – zmień dietę!
  • Newsletter PIM nr 39/2020
  • Newsletter PIM nr 38/2020
  • Etykietowanie kontra wydruk przy pomocy drukarki edding compact – co jest bardziej ekonomiczne?
  • Newsletter PIM nr 37/2020
  • EDA - Biuletyn Międzynarodowej Federacji Mleczarskiej
  • Rośnie znaczenie produktów mlecznych bez GMO
  • Newsletter PIM nr 36/2020
  • Dairy Flash 15/2020
  • Newsletter PIM nr 35/2020
  • Czym jest mleko?
  • Przyczyny problemów osadowo-korozyjnych kotłów parowych cz. II
  • Przyczyny problemów osadowo-korozyjnych kotłów parowych cz. II
  • Przyczyny problemów osadowo-korozyjnych kotłów parowych.
  • Newsletter PIM nr 34/2020
  • Co jest bardziej opłacalne – drukarka pracy ciągłej (CIJ) czy drukarka termiczna (TIJ)?
  • Raport-E-COMMERCE
  • Newsletter PIM nr 33/2020
  • EDA Dairy Flash 14/2020
  • Na naszych oczach zmienia się rolnictwo
  • Newsletter PIM nr 32/2020
  • Newsletter PIM nr 31/2020
  • Rośnie presja przeciwko opakowaniom z tworzyw sztucznych
  • Newsletter PIM nr 30/2020
  • Dairy Flash 13/2020
  • Przygotuj się na przemysł 4.0
  • Nowe wymagania najlepszej dostępnej techniki dla mleczarstwa unii europejskiej
  • Ekoefektywność – mleczarstwo – czystsza produkcja
  • Chemiczne zanieczyszczenia żywności, zanieczyszczenia procesowe – czy również zagrożenie mleka i wyrobów mleczarskich?
  • Ważniejsze problemy gospodarowania energią współczesnej cywilizacji
  • Mleczarstwo, czy przemysł mleczarski?
  • Newsletter PIM nr 29/2020
  • Newsletter PIM nr 28/2020
  • Newsletter PIM nr 27/2020
  • EDA – notatka prasowa
  • Newsletter PIM nr 25/2020
  • Newsletter PIM nr 26/2020
  • Dostawcy mleka fundamentem Hochland Polska
  • Koronawirus przyspieszył rozwój e-handlu w Polsce
  • EDA. Odnowiona polityka handlowa na rzecz silniejszej Europy
  • Dairy flash 11/2020
  • Odnowiona polityka handlowa na rzecz silniejszej Europy. Nota konsultacyjna
  • Komisja Europejska podejmuje gruntowny przegląd unijnej polityki handlowej
  • Newsletter PIM nr 24/2020
  • Dairy Flash – Biuletyn informacyjny 12/2020
  • Gdzie można bezpiecznie eksportować?
  • Newsletter PIM nr 23/2020
  • Newsletter PIM nr 22/2020
  • Karton, naturalnie! Biuletyn Fundacji ProKarton, lipiec 2020
  • Newsletter PIM nr 21/2020
  • Podsumowanie spotkania MMO z 26 czerwca 2020 roku (Komisja Europejska)
  • Newsletter PIM nr 20/2020
  • Czy powstanie jedna organizacja mleczarska?
  • Newsletter PIM nr 19/2020
  • Newsletter PIM nr 18/2020
  • Doceniamy lokalne produkty
  • Dairy Flash 10/2020
  • Odmrażanie gospodarki trwa wolno
  • Newsletter PIM nr 17/2020
  • EDA – Covid19 Podsumowanie sytuacji – dane z telekonferencji 29.05.2020 (w tym również niektóre pisemne uwagi otrzymane od członków)
  • Newsletter PIM nr 16/2020
  • Nowy wymiar konferencji
  • Propozycja EDA do zajęcia się sytuacją w ramach EDA Covid19/ PSA – wsparcie prywatnego przechowywania
  • Newsletter PIM nr 15/2020
  • Dairy flash 9/2020
  • EDA – Covid19 – Sprawozdanie z sytuacji
  • Newsletter PIM nr 14/2020
  • Promocja patriotyzmu zakupowego lekarstwem na kryzys
  • Newsletter PIM nr 13/2020
  • EDA Dairy Flash 8/2020
  • Rozwój sytuacji rynkowej w UE
  • Newsletter PIM nr 12/2020
  • Komunikat EDA: Wsparcie mleczarstwa UE w kryzysie COVID
  • Praca zdalna – zalety i wady
  • Newsletter PIM nr 11/2020
  • EDA Dairy Flash – Biuletyn informacyjny
  • Newsletter PIM nr 10/2020
  • Lekarstwo gorsze od choroby
  • Stanowisko EDA w sprawie strategii „Od pola do stołu”
  • Informacja z rozmowy tel. EDA z DG AGRI
  • Pismo sekretarz generalnego EDA z dnia 6.04.2020
  • Newsletter PIM nr 9/2020
  • Dairy Flash #6/2020
  • Zielony Ład i aktualizacja "od pola do stołu”
  • Pismo EDA 26 marca 2020
  • Newsletter PIM nr 8/2020
  • EDA analiza rynku 25.03.2020
  • Covid 19 – Aktualizacja na dzień 25 marca 2020
  • Dairy Flash 5/2020
  • EDA – wpływ/konsekwencje epidemii korona wirusa. Podsumowanie dyskusji na skypie w dniu 17.03.2020
  • Pismo EDA – Koronawirus
  • Czeka nas recesja, tylko jak duża?
  • Newsletter PIM nr 7/2020
  • EDA – wpływ/konsekwencje epidemii korona wirusa
  • Pismo EDA – Koronawirus
  • Newsletter PIM nr 6/2020
  • Jakie są perspektywy dla polskiego i europejskiego rolnictwa?
  • Newsletter PIM nr 5/2020
  • EDA Dairy Flash 4/2020
  • Wywiad z Łukaszem Sosnowskim, nowym prezesem Fundacji ProKarton
  • 02 Raport Dyrekcji EDAX
  • Koronawirus groźny dla gospodarki, a nie dla zdrowia
  • Newsletter PIM nr 3/2020
  • Newsletter PIM nr 4/2020
  • Dairy Flash 3/2020
  • Newsletter PIM nr 2/2020
  • Newsletter PIM nr 1/2020
  • Brexit stał się faktem
  • Dairy Flash – Biulety informacyjny 2/2020
  • Sektor mleczarski & Zielony Ład
  • Europejski Zielony Ład – europejski przemysł mleczarski jest gotów połączyć siły, aby zająć się wyzwaniami środowiskowymi i klimatycznymi
  • Przemysł mleczarski prezentuje swoje kluczowe postulaty wobec przyszłych relacji UE – UK
  • BREXIT – Przyszłe Mleczarskie Ramy Działania UE – UK
  • Jak ważna jest jakość?
  • SPX® FLOW zawarło umowę z duńską firmą Primodan, dotyczącą przejęcia działalności w zakresie linii do produkcji serów żółtych
  • Dairy Flash 1/2020
  • Najważniejsze zjawiska rynkowe w 2020 roku
  • Karton, naturalnie! Biuletyn Fundacji ProKarton, grudzien 2019
  • Newsletter PIM nr 24/2019
  • Święta bez marnowania
  • Newsletter PIM nr 23/2019
  • Uczelnie otwierają się na współpracę z przemysłem spożywczym
  • Newsletter PIM nr 22/2019
  • Zmiany na rynku pracy
  • Newsletter PIM nr 21/2019
  • Stanowisko EDA dotyczące aktualnych ram prawnych dot. Produktów Ubocznych Pochodzenia Zwierzęcego (ABP).
  • Analiza efektywności energetycznej urządzeń – pierwszy krok do redukcji zużycia energii elektrycznej i innych mediów w procesie
  • Dairy flash 17/2019
  • Na Forum Rynku Spożywczego i Handlu debatowali mleczarze
  • Newsletter PIM nr 20/2019
  • Newsletter PIM nr 19/2019
  • Dairy flash 16/2019
  • Newsletter PIM nr 18/2019
  • Ślad środowiskowy produktu mlecznego (PEF)
  • Stanowisko EDA dot. aktualnych wyzwań środowiskowych
  • Konwencja EDA 2019
  • Zagrożenia pracy w przemyśle spożywczym
  • Dairy flash 15/2019
  • Dobre prawo gospodarcze to podstawa rozwoju
  • Newsletter PIM nr 16_2019
  • Dairy Flash – Biuletyn informacyjny 14/2019
  • Komunikat prasowy EDA 3.10.2019
  • Newsletter PIM nr 15/2019
  • Newsletter Polskiej Izby Mleka nr 14/2019.
  • Broszura informacyjna EDA dot. Handlu - Handel produktami mlecznymi a Meksyk
  • Dairy Flash – Biuletyn informacyjny 13/2019
  • Newsletter Polskiej Izby Mleka nr 13/2019.
  • Łagodna i cicha praca dzięki nowej, solidnej dwuśrubowej pompie Alfa Laval
  • Żywność będzie drożeć
  • Biuletyn Informacyjny - Dairy Focus 02/2019
  • Poszanowanie energii – prof. dr hab. inż. Janusz Budny
  • Postscriptum – prof. dr hab. inż. Janusz Budny
  • EDA - Broszura informacyjna dotycząca żywienia
  • Wytyczne EDA dla interpretacji Dyrektywy (UE) 2019/904 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 5 czerwca 2109 dot. redukcji wpływu pewnych produktów z tworzyw sztucznych na środowisko
  • Biuletyn informacyjny Karton, naturalnie! sierpień 2019
  • Wzmacnianie relacji UE – Afryka poprzez zrównoważony rozwój sterowany przez rynek
  • Biuletyn prasowy EDA 8 lipca2019
  • Dairy Flash –Biuletyn informacyjny 12/2019
  • Będzie kłopot z wodą
  • EDA Dairy Flash – Biuletyn informacyjny 11/2019
  • Podwójna Jakość Żywności: Pytania i Odpowiedzi
  • Czego biznes oczekuje od nowych władz UE
  • Marnowanie żywności dotyczy każdego
  • Rok temu RODO weszło w życie
  • W Katowicach debatowano o konsolidacji przemysłu spożywczego
  • Dairy Flash – Biuletyn informacyjny 10/2019
  • Biuletyn Informacyjny EDA - Żywienie, Zrównoważony Rozwój / marzec 2019
  • Na EKG rozmawiano m.in. o eksporcie do Azji
  • Dairy Flash 8
  • Dairy Flash 9
  • Dairy Focus
  • Doświadczeni mleczarze czekają na emerytury
  • Stanowisko EDA w odpowiedzi na konsultacje COM odnośnie norm jakości handlowej
  • Dairy Flash – Biuletyn informacyjny #6/2019
  • Dairy Flash – Biuletyn informacyjny #7/2019
  • Mleczarnie nie unikną zmiany opakowań
  • Jak kupować i zużywać energię elektryczną w XXI wieku?
  • Zmiany na rynku i w kodeksie pracy
  • Jakie zmiany czekają branżę handlową
  • Nadchodzi koniec zmiany czasu
  • Kiedy będzie kolejny kryzys?
  • Dairy flash 5
  • Ograniczenie marek własnych
  • Zmieniający się rynek gastronomiczny zmieni oblicze i profil mleczarstwa
  • Dairy flash 4/2019
  • Nie wypijemy mleka więcej
  • Newsletter Izba Przemysłowo-Handlowa Polska-Azja 2/2019
  • Twaróg
  • Zakaz w handlu w niedziele dzieli
  • Technologiczne trendy nie ominą mleczarstwa
  • Dairy Flash 3
  • EDA - Dairy Focus Prezydencja Rumunii
  • Stanowisko EDA dot. polityki produktowej UE i potencjalnych zastosowań metod szacowania Śladu Środowiskowego
  • Wzrost znaczenia żywności funkcjonalnej to szansa dla produktów mlecznych
  • EDA Dairy flash 1
  • EDA Dairy flash 2
  • Jak zmienia się polskie prawo gospodarcze
  • Naukowcy i biznes walczą z alergią na mleko
  • Handel czekają dynamiczne zmiany
  • Dobre prognozy na 2019 rok, z nutką niepewności
  • Czy kampanie społeczne mają sens?
  • Szykujmy się na twardy Brexit
  • Newsletter PIM nr 35/2018
  • Biuletyn informacyjny Karton, naturalnie! - grudzień 2018
  • W Katowicach radzą o ochronie klimatu
  • Mleczarstwo światowe: emisja gazów cieplarnianych
  • Świąteczną gorączkę czas zacząć
  • Newsletter PIM nr 34/2018
  • Dairy Flash 20 Zielona przyszłość dla Europejskiego Mleczarstwa
  • Komunikat prasowy w sprawie Brexitu
  • Mleczarstwo a cele środowiskowe
  • Głos mleczarni podczas Forum Rynku Spożywczego i Handlu 2018
  • Wolne od GMO – Certyfikat Jakości
  • Austriacka Prezydencja UE
  • Nieuczciwe Praktyki Handlowe
  • Wartości odżywcze a środowisko
  • Decyzje zakupowe – co je kształtuje
  • Biuletyn dotyczący Zrównoważonego Rozwoju
  • Opakowania mleczne wpisują się w trend proekologiczny
  • Sieci handlowe walczą o klienta
  • Dairy Flash 17
  • Newsletter PIM nr 32/2018
  • Rosną zaległości płatnicze
  • Dairy flash 16
  • Piątnica stawia na nową komunikację
  • Ubezpieczenia w działalności gospodarczej
  • Cyfryzacja produkcji przekłada się na jakość
  • Dairy Flash 15
  • Będzie nowy rynek
  • Newsletter PIM nr 31/2018
  • Newsletter PIM nr 30/2018
  • Nowi konsumenci
  • Newsletter PIM nr 29/2018
  • Niska rentowność mleczarstwa to ryzyko
  • EDA Dairy Flash – Biuletyn informacyjny 13
  • EDA Dairy Flash – Biuletyn informacyjny 14
  • Jogurt
  • Newsletter PIM nr 28/2018
  • Cyberzagrożenia dotyczą także mleczarń
  • Newsletter PIM nr 27/2018
  • Dairy Flash 12
  • Przewodnik EDA Mleczarskie Chronione Określenia
  • Białe kłamstwa Viva
  • Jogurt, kefir, zsiadłe mleko
  • Newsletter PIM nr 26_2018
  • Nowe formy pracy w mleczarni
  • Raport: Jak zmienia się wiedza Polaków na temat segregacji odpadów opakowaniowych
  • Newsletter PIM nr 25/2018
  • Polsce potrzeba pracowników, nie imigrantów
  • EDA Dairy flash 11
  • Newsletter PIM nr 24_2018
  • Wielkie sklepy tracą na znaczeniu
  • Nowy minister rolnictwa, stare problemy
  • Newsletter PIM nr 23/2018
  • Woda ponownie używana w sektorze mleka
  • Zapasy odtłuszczonego mleka w proszku
  • Biulety informacyjny Karton, naturalnie! czerwiec 2018
  • Biuletyn dotyczący zasobów wody
  • Dairy flash 10
  • Komunikat prasowy 12 kwietnia 2018
  • Nutrition Factsheet
  • Przewodnik znakowania pochodzenia
  • Cukrzyca: Nie chcemy walczyć. Chcemy zapobiegać. 27 czerwca – Światowy Dzień Walki z Cukrzycą
  • Newsletter PIM nr 22/2018
  • Wody podziemne, możliwości zmniejszenia rocznych opłat za usługi wodne
  • Serwatka – możliwości
  • Polska gospodarka mocna wewnętrznie, ale…
  • Śmieciowy problem
  • Newsletter PIM nr 21/2018
  • Wyzwania i trendy na rynku pracy
  • Newsletter PIM nr 19/2018
  • EDA Dairy Flash 9
  • RODO w mleczarstwie
  • Na X Europejskim Kongresie Gospodarczym nie zapomniano o mleku
  • Newsletter PIM nr 18/2018
  • Newsletter PIM nr 17/2018
  • Dairy Flash 7
  • Bezpieczeństwo w gospodarstwach mlecznych
  • Dairy flash nr 8
  • Konferencja Lekarzy Alergologów
  • Newsletter PIM nr 16/2018
  • Handel się zmienia
  • Newsletter Polskiej Izby Mleka nr 13/2018. W numerze m.in.:
  • Robotyzacja staje się koniecznością
  • Po deflacji czeka nas wzrost cen
  • Newsletter PIM nr 12/2018
  • dairy Flash nr 6
  • Nowy, lepszy wizerunek rolnika
  • Czy będzie wojna handlowa z USA?
  • Newsletter PIM nr 11-2018
  • EDA Broszura - Niedobory żywieniowe u osób starszych
  • EDA Dairy Flash nr 5
  • Szara strefa spada ale rośnie
  • Dairy Flash nr 4
  • Newsletter PIM nr 9/2018
  • Eksperci podsumowali wpływ WPR na polskie rolnictwo
  • Wolne niedziele nie zmniejszą konsumpcji nabiału
  • Biuletyn informacyjny Karton, naturalnie! – styczeń 2018
  • Newsletter PIM nr 07 2018
  • Mały klient – wieki rynek
  • Polacy cenią zdrowie – szansa dla żywności ekologicznej
  • Newsletter PIM nr 06_2018.pdf
  • Aktualności z działalności Izby Przemysłowo-Handlowej Polska-Azja
  • EDA - Dairy Flash – Biuletyn informacyjny 3
  • Brexit
  • Dairy Flasch 2
  • Komunikat prasowy (31.01.2018)
  • Mleczarnie są skazane na e-handel
  • Newsletter PIM nr 3_2018
  • Systemy pomiarowe do optymalizacji procesu produkcji
  • Handel międzynarodowy to bieg z przeszkodami
  • Inflacja vs. dochody
  • Nowe prawo wodne a dodatkowe koszty w zakładzie mleczarskim
  • Izba Przemysłowo-Handlowa Polska-Azja Newsletter - Grudzień 2017
  • Mleczarstwo nie wisi w próżni – jaka będzie koniunktura ogólnogospodarcza?
  • Newsletter PIM nr 1/2018
  • Newsletter PIM nr 43/2017.
  • Jaki będzie Nowy Rok dla Mleczarstwa?
  • Nowy silny gracz?
  • Co nowy premier zapowiedział dla rolnictwa i gospodarki?
  • Newsletter PIM nr 42_2017
  • Mimo koniunktury zatory płatnicze stale rosną
  • Newsletter PIM nr 41/2017
  • Ślad węglowy i ekologiczny wskaźnik w produkcji żywności
  • Nabór w działaniu 4.2 PROW
  • Newsletter PIM nr 40_2017
  • Opakowanie staje się nośnikiem marketingowym
  • FRSiH: Mody żywnościowe trwają krótko
  • Newsletter PIM nr 39/2017
  • EDA – Biuletyn Informacyjny ślad środowiskowy
  • EDA – Broszura informacyjna - nietolerancja laktozy
  • EDA – Pytania i odpowiedzi kwasy tłuszczowe trans
  • Modernizacja systemu automatyki kotłowni – opis realizacji
  • Newsletter PIM nr 38_2017
  • Aktualne zagadnienia dotyczące handlu
  • Biuletyn informacyjny Dairy Flash #16
  • Newsletter PIM nr 37/2017
  • Broszura informacyjna dotycząca żywienia
  • Polska gospodarka rośnie
  • Newsletter PIM nr 36/2017
  • Projekt listu EDA dotyczącego systemu interwencji – 29/10/2017 – wersja końcowa - Adresowana do Dr Mögele
  • Newsletter PIM 35/017
  • Promocyjna klamra
  • EDA - Dairy Flash 20 października 2017 # 15
  • EDA - 18 października Komunikat prasowy
  • Raport Ekonomiczny EDA 2017-18
  • EDA - Broszura informacyjna dot. żywienia
  • Obraz zmieniającej się branży mleczarskiej
  • Newsletter PIM nr 34/2017
  • Dobre opakowanie sprzedaje
  • Europejski eksport mleczarski realizuje rekordowe osiągnięcia – lokalne korzenie i globalny biznes
  • Doroczna Konwencja EDA 2017 28-30 września − Sztokholm, Szwecja
  • Na WKG o szansach rozwoju Polski Wschodniej
  • Newsletter PIM nr 32_2017
  • Wolne niedziele – tak czy nie
  • EDA – Broszura informacyjna dotycząca żywienia
  • Newsletter PIM nr 31 2017
  • Fundusze private equity chcą inwestować w branżę spożywczą
  • Komunikat nr 3 – o postępie prac nad dokumentem referencyjnym BAT dla przemysłu spożywczego
  • Ostatnie wiadomości ze świata mleczarstwa 7 września 2017 # 13
  • Jedna z najnowocześniejszych biogazowni przemysłowych
  • Kluczowe czynniki sukcesu na rynku wewnętrznym
  • Newsletter PIM nr 29_2017
  • Newsletter PIM nr 30_2017
  • Katedra Inżynierii i Aparatury Procesowej zaprasza do współpracy cz. 3
  • Prawo wodne będzie obowiązywać już za 4 miesiące
  • Wypadki w pracy psują image firmy
  • Newsletter PIM nr 28_2017
  • Katedra Inżynierii i Aparatury Procesowej zaprasza do współpracy cz. 2
  • Katedra Inżynierii i Aparatury Procesowej zaprasza do współpracy cz. 1
  • Zmiany w pracy tymczasowej
  • Ser dojrzewający w profilaktyce miażdżycy i nowotworów
  • Ślady mleczarstwa w Wydziale Nauki o Żywności
  • Ceny masła niepokoją konsumentów i prasę
  • Ostatnie wiadomości ze świata mleczarstwa z 26 lipca 2017 # 12
  • Nabiał a choroba Hashimoto
  • Twarożek tradycyjny
  • Zakładowa oczyszczalnia ścieków – koszt czy inwestycja?
  • Komunikat prasowy z 4 lipca 2017
  • Komunikat prasowy z 6 lipca 2017
  • Komunikat prasowy z 7 lipca 2017
  • Komunikat prasowy z 14 lipca 2017
  • Piroliza, zgazowywanie czyli…?
  • Kryteria wyboru odpowiedniej technologii oczyszczania ścieków mleczarskich
  • Programy lojalnościowe nie tylko dla sieci handlowych
  • Roczny Raport EDA
  • Ostatnie wiadomości ze świata mleczarstwa 10 lipca 2017 # 11
  • Prof. dr hab. inż. Stefan Ziajka o mleku w proszku
  • O wypadkach przy pracy trzeba rozmawiać
  • Mleczarnie muszą dopieścić e-sklepy
  • Biuletyn EDA nr 10
  • Susza wymusza ubezpieczenia
  • Mleczne kampanie
  • Kto będzie pracował w mleczarstwie?
  • Brexit nie taki straszny
  • Biuletyn EDA nr 9
  • Letnie zagrożenie produkcji
  • Rolno-Spożywcze Forum Inwestycyjne Wysokiego Szczebla Unia Europejska-Afryka
  • Rośnie liczba mleczarskich konferencji
  • Ostatnie wiadomości ze świata mleczarstwa 11 maja 2017
  • Na EKG rozmawiano o eksporcie żywności
  • Wymiana pokoleniowa na rynku ERP
  • Poradnik „Zasady procesu produkcyjnego i higieny w zatwierdzonej urzędowo serowarni farmerskiej i rzemieślniczej”
  • Gdzie leży granica opłacalności produkcji mleka?
  • Handel mleczarski i Kanada
  • Stanowisko EDA z 2 kwietnia 2017 związane ze światowym mleczarstwem
  • Dłuższa świeżość serów. Schur DairyPack rozwiązaniem dla przemysłu mleczarskiego
  • Dom ekologiczny – jak zmniejszyć ilość śmieci?
  • Swój do swego po swoje
  • Agencje, łączcie się!
  • Techniki czarnego PR
  • Stanowisko związane ze światowym mleczarstwem
  • Biuletyn nr 6 z 31 Marca 2017
  • Biuletyn nr 5 z 23 Marca 2017
  • Biuletyn nr 4 z 09 Marca 2017
  • Ile polityki w gospodarce
  • Wrażenia z Food Show 2017
  • Zmiany w szkolnym mleku
  • Dlaczego warto inwestować w OZE (3)
  • Instytut Innowacji Przemysłu Mleczarskiego w Mrągowie zaprasza do współpracy część 3
  • Czy podwójna jakość produktów spożywczych to faktyczny problem?
  • Kadry dla mleczarstwa
  • Jaka będzie przyszła WPR?
  • Dlaczego warto inwestować w OZE (2)
  • Instytut Innowacji Przemysłu Mleczarskiego zaprasza do współpracy część 2
  • Komunikat nr 2 o postępie prac nad dokumentem referencyjnym BAT dla przemysłu spożywczego
  • Dlaczego warto inwestować w OZE (1)
  • Instytut Innowacji Przemysłu Mleczarskiego zaprasza do współpracy część 1
  • Silni rosną inwestycjami
  • Idzie nowe pokolenie
  • Program INNOBIO
  • Świeża krew
  • Kolejne możliwości pozyskania dotacji – Wiesław Wasilewski
  • Spółdzielnie – zmiany w regulacjach zrzeszania się rolników i innych podmiotów w formie spółdzielni
  • Bezpieczeństwo w sieci
  • Ziemia rolna nie zazna spokoju
  • Wiesław Wasilewski o mleczarskich zaniedbaniach
  • Czy będzie korekta?
  • Wiesław Wasilewski o projekcie Ustawy o spółdzielczości
  • Juan pnie się na szczyty. Mleczarnie mogą na tym skorzystać
  • Polski eksport przyspieszy w 2017 roku
  • Prognozy dobre czy złe?
  • Co z tą alergią na mleko
  • Świąteczne żniwa
  • Polityka nad rozsądkiem
  • Prof. zw. dr hab. Jan Kisza
  • Wspierać rolnictwo czy nie wspierać
  • Komu szkodzi embargo?
  • Trwa debata o tajnej umowie
  • Mleko w szkole
  • Z rynkiem wzrośnie cena i konsumpcja mleka
  • Wschód Polski ma jeszcze duży potencjał
  • Rośnie sprzedaż w internecie
  • Dlaczego stale chromowo niklowe odporne na korozję korodują w środowiskach wodnych oraz profilaktyka antykorozyjna
  • TVN nie lubi mleka
  • BIAŁA RDZA – korozja cynku w chłodnictwie, metody zapobiegania i technologie naprawy
  • Prof. Stefan Ziajka o dziurach w serze
  • Promyk nadziei
  • Certyfikat „Wolne od GMO”
  • Prof. Stefan Ziajka o laktozie w serach dojrzewających
  • Walka o pozycję lidera
  • Polska ziemia jednak dostępna dla obcokrajowców
  • Prof. Stefan Ziajka o mleku UHT
  • GMO coraz bardziej passé
  • Mleko przegrywa batalię o wizerunek
  • Rynek nadziei
  • Trwa pochód marek własnych
  • Nowe kierunki
  • Kiepskie perspektywy
  • Wiesław Wasilewski - Dodatkowe opłaty związane z kosztami wytwarzania
  • Nie widać końca embarga
  • Wiesław Wasilewski - Dotacje dla małych i średnich przedsiębiorstw
  • Upadający sąsiad
  • Trwa ostatnie odliczanie do Brexitu
  • Dotacje dla dużych przedsiębiorstw
  • Trudne sąsiedztwo
  • Na zachód marsz
  • Spożycie mleka w kontekście zmian wartości siły nabywczej
  • Modernizacja systemów sterowania
  • W Katowicach debatowano o branży spożywczej
  • Mleczarstwo w chmurze
  • Polacy nie doceniają międzynarodowych organizacji branżowych
  • System integracji i optymalizacji mediów w przedsiębiorstwach produkcyjnych na przykładzie Browaru Warka
  • Z gospodarką wzrośnie spożycie mleka
  • Woda lodowa – problemy z utrzymaniem czystości mikrobiologicznej
  • Gdzie jest granica?
  • Produkty bez laktozy zyskują na znaczeniu
  • Kiepskie perspektywy
  • Dokąd jedzie polskie mleko
  • LISTY RANKINGOWE - PROW Działanie 4.2
  • W cenie wody
  • Kropla w morzu
  • Czas na trudne pytanie
  • Towaroznawstwo 2.0 w działaniu na rzecz jakości innowacji
  • Gospodarka to naczynia połączone
  • Inwestycje mimo kryzysu
  • Czy pięć stów zwiększy konsumpcję mleka?
  • ABC Dotacji (3) – Promocja
  • Jakie marki mleczarskie rzeczywiście znają Polacy?
  • Mleko przegrywa batalię o wizerunek
  • Wapń – co ważniejsze: ilość czy biodostępność?
  • ABC dotacji (2)
  • Komunikat nr 1 - o postępie prac nad nowym dokumentem referencyjnym dotyczącym najlepszej dostępnej techniki w przemyśle spożywczym
  • Wsparcie tradycyjnego mleczarstwa, projekt Komisji Europejskiej 7PR TRADEIT cz. 3
  • Wsparcie tradycyjnego mleczarstwa, projekt Komisji Europejskiej 7PR TRADEIT cz. 2
  • Wsparcie tradycyjnego mleczarstwa, projekt Komisji Europejskiej 7PR TRADEIT cz. 1
  • Ubezpieczenia w przemyśle spożywczym – vademecum informacji o ubezpieczeniach dla członków zarządów i osób zajmujących się ubezpieczeniami – c.d.
  • Ubezpieczenia w przemyśle spożywczym – vademecum informacji o ubezpieczeniach dla członków zarządów i osób zajmujących się ubezpieczeniami – c.d.
  • Ubezpieczenia w przemyśle spożywczym – vademecum informacji o ubezpieczeniach dla członków zarządów i osób zajmujących się ubezpieczeniami – c.d.
  • Ubezpieczenia w przemyśle spożywczym
  • Podstawowe informacje o ubezpieczeniach dla członków zarządów Spółdzielni Mleczarskich
  • Możliwe strategie rozwoju polskiego mleczarstwa po zniesieniu kwot mlecznych
  • ABC dotacji
  • Skup i cena netto skupu mleka województwami (jednostki produkujące) w maju 2015 r. (GUS)
  • Wspomnienia o dr. hab. mgr. inż. Wojciechu Tuszyńskim
  • Sektor Mleczarski w Świetle Przepisów Unijnych po Zniesieniu Kwotowania Mleka
  • Sektor Mleczarski w Świetle Przepisów Unijnych po Zniesieniu Kwotowania Mleka
  • Skup i cena netto skupu mleka w lutym 2015 r. (GUS)
  • Dlaczego trzeba uzdatniać wodę
  • Efektywność elektro-energetyczna po nowemu
  • Dotacje w praktyce
  • Liderzy Jakości Żywności
  • Orzeł Agrobiznesu
  • Program Poznaj Dobrą Żywność
  • „Abecadło bezpiecznej żywności”
  • Mniej krów, więcej mleka
  • Branża mleczarska: eksport w 2014 r. wyższy niż rok wcześniej
  • Sery i mleko ruszą do Kazachstanu
  • Podlasie stawia na mleczarstwo i medycynę jako inteligentne specjalizacje
  • Spadające ceny przetworów mlecznych w 2014 r.

Współpraca

Partnerzy

PGI

ppr

MP System

alima bis

https://www.supravis.pl/

PGI

 

Newsletter

Zapisz się:



loaderPlease wait...
Joomla Extensions powered by Joobi
Licznik odwiedzin
7422959
Nowy Przegląd Mleczarski © 2023