Pierogi z owocami i śmietaną

Tradycyjne pierogi na słodko to idealny obiad i deser w jednym. Latem warto postawić na sezonowe owoce, np. truskawki i śliwki, a całość dopełnić śmietaną. Dzięki temu przyrządzony posiłek będzie zdrowy, pożywny, a przy tym smaczny i szybki.

Czytaj więcej

Żółte Smoothie bowl

Składniki:

  • 2 mango (1 do dekoracji)
  • 2 banany (1 do dekoracji)
  • kilka kawałków ananasa
  • garść borówek
  • ok. 180 g jogurtu pitnego naturalnego Milko
  • ok. 125 ml soku jabłkowego
Czytaj więcej

Wielkanocna pascha migdałowa świąteczny przepis od SM Mlekpol

Wielu z nas nie wyobraża sobie Świąt bez własnoręcznie przygotowywanych domowych wypieków. Klasyczne desery, takie jak sernik, babka czy pascha, wpisane są w polskie tradycje wielkanocne. W Mlekpolu naturalnie dbamy o ludzi, a także o to, aby wspólnie spędzone dbamy rodzinne chwile były wyjątkowo smaczne. Oferowane przez nas produkty sprawią, że tradycyjne potrawy zyskają doskonały smak i staną się ozdobą świątecznego stołu. Pragniemy inspirować naszych konsumentów, zachęcamy do poszukiwania nowych kulinarnych rozwiązań i do korzystania z naszych propozycji dostępnych na stronie www.najlepszewkuchni.pl. W te Święta pamiętajmy o tym, co najważniejsze – miłości i rodzinie, wzajemnej trosce i aby czerpać radość ze wspólnego biesiadowania.

Czytaj więcej

Mini pączki z serka homogenizowanego

Składniki:

  • 250 g serka homogenizowanego Rolmlecz (waniliowy z laską wanilii)
  • 2 jajka
  • 220 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • olej do głębokiego smażenia
  • cukier puder do oprószenia pączków
  • dodatkowo: kilka listków ręcznika papierowego w celu odsączenia pączków po usmażeniu
Czytaj więcej

Pączki z mascarpone

Składniki:

  • 250 g serka mascarpone Mlekpol
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 2 duże jajka
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 1 płaska łyżeczka wódki
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 łyżka cukru
  • 700 ml oleju do smażenia
Czytaj więcej

Kanapka à la Reuben

Składniki:

  • 4 duże kromki chleba żytniego lub pszenno-żytniego
  • 4 plastry sera Królewskiego z Kolna Mlekpol
  • 10 plastrów wołowej szynki typu pastrami
  • garść odsączonej kiszonej kapusty
  • masło extra Mazurski Smak
Czytaj więcej