Lekka sałatka z Serkiem Wiejskim wysokobiałkowym

Składniki na dwie porcje:

  • opakowanie Serka Wiejskiego wysokobiałkowego z Piątnicy – same ziarenka
  • miks sałat z rukolą – 180 g
  • duży pomidor malinowy
  • 1 cebula czerwona
  • ⅓ ogórka zielonego świeżego
  • łyżka oliwy lub łyżka oleju lnianego
  • pół pęczka koperku
  • 10 g pestek dyni
  • szczypta soli, szczypta pieprzu.

Wykonanie:

Miks sałat wymieszaj z pokrojonymi warzywami: pomidorem, ogórkiem, cebulą czerwoną oraz posiekanym koperkiem. Oliwę połącz z solą, pieprzem i wymieszaj wszystko z sałatą. Odcedź ziarenka serka wysokobiałkowego i posyp nimi sałatkę. Na końcu dodaj pestki dyni. Sałatkę podawaj z pieczywem lub solo.

Smacznego!