Fantazyjna sałatka z kaparami, serkiem topionym i mortadelą

Składniki na 2 duże porcje:

  • 2 garście rukoli
  • 2 garście roszponki
  • 100 g kostka serka topionego z czosnkiem marki Sertop
  • 1 łyżka solonych kaparów
  • 4 plastry włoskiej mortadeli, wołowiny wędzonej na zimno lub szynki parmeńskiej
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie:

Mortadelę kroimy w cienkie paski. Kapary płuczemy dokładnie na sitku tak, aby usunąć nadmiar soli. Na głębokie talerze wykładamy kolejno – sałaty, kapary, wędlinę oraz pokrojony w kostkę serek topiony. Całość polewamy oliwą z oliwek.

Ta sałatka doskonale smakować będzie z plackami arabskimi. Kliknij tutaj i zobacz, jak je zrobić.

W tym przepisie możemy także wykorzystać suszone pomidory. Chcesz zobaczyć, jak je zrobić? Kliknij tutaj: www.serkiwkuchni.pl oraz www.sertop.com.pl