Sertop przepis na polędwiczkę z dorsza z kurkami i sosem serowo-porowym

Składniki:

  • 180 g dorsza
  • 80 g masła klarowanego
  • 100 g pokrojonego pora
  • 100 g świeżych kurek
  • 150 g serka topionego
  • 150 ml słodkiej śmietany
  • 80 g mąki pszennej
  • sól i pieprz czerwony do smaku
  • pietruszka zielona do dekoracji

Przygotowanie:

Dorsza przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Obtaczamy go w mące i smażymy na maśle na złoty kolor. Pokrojonego pora szklimy z kurkami na odrobinie masła z solą i pieprzem czerwonym. Dodajemy śmietankę i serek topiony. Tak uzyskujemy sos serowo – porowy. Usmażonego dorsza układamy na kurkach, polewamy odrobiną sosu i dekorujemy natką pietruszki.

Więcej na www.sertop.pl i www.serkiwkuchni.pl