SERTOP Hamburger wołowy z sałatą dębową

Składniki:

 

Hamburger:

  • 1 bułka hamburgerowa
  • 230 g grubo mielonej wołowiny
  • 2 plastry dojrzałego pomidora
  • 2 liście sałaty dębowej
  • 3 plastry bekonu
  • 3 plastry pikli
  • 2 plastry czerwonej cebuli
  • 2 plastry sera topionego Gouda SERTOP
  • sól, pieprz
  • musztarda słoneczna

Sos:

  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki ketchupu
  • 1 łyżeczka sosu sriracha

Przygotowanie. W miseczce mieszamy ze sobą majonez, ketchup i sos sriracha na jednolitą masę. Mięso doprawiamy solą, pieprzem i musztardą. Formujemy z niego kotlet i smażymy na paelni grillowej lub na grillu. Układamy bułkę na grillu, aby nabrała chrupkości. Następnie składamy burgera: spód bułki, sałata, kotlet, ser, pikle, pomidor, cebula, sos, góra bułki.

Więcej przepisów na www.serkiwkuchni.pl