Lunch Box z warzywami i sosem serowym

Składniki:

  • 100 g dowolnego serka topionego marki Sertop
  • 100 ml mleka
  • 4-5 różyczek kalafiora
  • 1 marchewka
  • 1 gałązka selera naciowego
  • 4 cm kawałek rzepy
  • ½ kalarepki
  • przyprawy: sól, pieprz

Przygotowanie:

Serek gotujemy z mlekiem w garnuszku do momentu połączenia się składników. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany sos przelewamy do pojemniczka i po wystudzeniu przekładamy do pudełka na lunch.

Kalarepkę, marchewką i rzepę obieramy ze skórek, a następnie razem z selerem naciowym kroimy w słupki. Tak przygotowane warzywa przekładamy z kalafiorem do pudełka z sosem.

Smacznego!

Więcej przepisów na www.serkiwkuchni.pl oraz www.sertop.com.pl