Lunch Box z kanapkami i warzywami

Składniki:

  • 100g dowolnego serka topionego marki Sertop
  • 2 kromki pełnoziarnistego pieczywa
  • dowolne, ulubione kiełki
  • 2-3 listki sałaty
  • ½ awokado
  • przyprawy: sól, pieprz
  • sok z cytryny
  • 2-3 rzodkiewki lub inne ulubione warzywo
  • 3-4 plasterki wędliny

Przygotowanie:

Kromkę smarujemy grubą warstwą serka, przykładamy drugą kromką i kroimy, tworząc trójkąty. Awokado wydrążamy łyżką i kroimy w paski, a następnie skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy solą i pieprzem. Rzodkiewki kroimy w paski. Sałatę myjemy, dzielimy palcami na mniejsze kawałki i mieszamy z kiełkami. Wędlinę dzielimy na mniejsze części.

Wszystkie przygotowane składniki wkładamy do poszczególnych części pudełka.

Smacznego!

Więcej przepisów na www.serkiwkuchni.pl oraz www.sertop.com.pl