Konferencja prasowa kampanii "Mamy kota na punkcie mleka"

7 grudnia 2023 roku, w Bistro Bursztynowa w Warszawie, odbyła się konferencja prasowa w ramach kampanii „Mamy kota na punkcie mleka”. Podczas konferencji zaprezentowano działania edukacyjne kampanii, które zostały zrealizowane w okresie od stycznia do listopada 2023 roku. Organizatorem była Polska Izba Mleka.

Czytaj więcej

Gala Agrobiznesu 2023

29 listopada 2023 w Auli Kryształowej SGGW w Warszawie odbyła się Gala Agrobiznesu 2023. Podczas Gali uhonorowano laureatów 33. edycji Konkursu Agroprzedsiębiorca RP, podsumowano XI Konfrontacje „Drogi do AgroSukcesu”, które odbyły się w ramach nieformalnej AgroAkademii Umiejętności Praktycznych AgroBiznesKlubu na 4 wydziałach SGGW, podsumowano Ranking AgroKlasa ODR 2023 i wręczono Honorowe Odznaki „Zasłużony dla Rolnictwa” nadanej przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi ludziom rolnictwa i agrobiznesu.

Czytaj więcej

Nowe technologie i AI w branży spożywczej i HoReCa

23 listopada 2023, w Studiu Co Nieco na warszawskiej Pradze, odbyło się pierwsze po wakacyjnej przerwie, spotkanie branżowe z cyklu Food Working, organizowane przez twórców projektu Food and Design. Zaproszeni eksperci związani z branżą food dyskutowali na popularny w ostatnim czasie temat: „Nowe technologie i AI w branży spożywczej i HoReCa”. Spotkanie zorganizowane zostało przez agencję kreatywną Od kuchni.

Czytaj więcej

Trendy, oczekiwania społeczne, wymogi prawne – jak wykorzystać szansę na rozwój? Przyszłość branży żywności wysokiej jakości – pomiędzy optymalizacją a innowacją

10 listopada br. odbył się webinar, na którym przedstawiono wyniki II edycji badań Branżowego Bilansu Kapitału Ludzkiego sektora spożywczego przeprowadzonych przez Polską Agencję Rozwoju Przedsiębiorczości we współpracy z Sektorową Radą ds. Kompetencji – Sektor żywności wysokiej jakości. Była to też okazja do dyskusji na temat przyszłości branży.

Czytaj więcej

XVI Euroforum Polskiego Mleczarstwa - dzień trzeci

W dniach 17-19 października 2023, w Kudowie Zdrój, odbyło się XVI Euroforum Polskiego Mleczarstwa zorganizowane przez Krajowe Stowarzyszenie Mleczarzy, Krajowy Związek Spółdzielni Mleczarskich Związek Rewizyjny i Polski Komitet Międzynarodowej Federacji Mleczarskiej FIL/IDF. Podczas uroczystej Gali ogłoszono wyniki i wręczono medale laureatom XXXI Krajowej Oceny Przetworów Mlecznych oraz V Konkursu Innowacje Techniczne i Technologiczne w Mleczarstwie.

Czytaj więcej

XVI Euroforum Polskiego Mleczarstwa - dzień drugi

W dniach 17-19 października 2023, w Kudowie Zdrój, odbyło się XVI Euroforum Polskiego Mleczarstwa zorganizowane przez Krajowe Stowarzyszenie Mleczarzy, Krajowy Związek Spółdzielni Mleczarskich Związek Rewizyjny i Polski Komitet Międzynarodowej Federacji Mleczarskiej FIL/IDF. Podczas uroczystej Gali ogłoszono wyniki i wręczono medale laureatom XXXI Krajowej Oceny Przetworów Mlecznych oraz V Konkursu Innowacje Techniczne i Technologiczne w Mleczarstwie.

Czytaj więcej

XVI Euroforum Polskiego Mleczarstwa - dzień pierwszy

W dniach 17-19 października 2023, w Kudowie Zdrój, odbyło się XVI Euroforum Polskiego Mleczarstwa zorganizowane przez Krajowe Stowarzyszenie Mleczarzy, Krajowy Związek Spółdzielni Mleczarskich Związek Rewizyjny i Polski Komitet Międzynarodowej Federacji Mleczarskiej FIL/IDF. Podczas uroczystej Gali ogłoszono wyniki i wręczono medale laureatom XXXI Krajowej Oceny Przetworów Mlecznych oraz V Konkursu Innowacje Techniczne i Technologiczne w Mleczarstwie.

Czytaj więcej

XXXI Krajowa Ocena Przetworów Mlecznych

W dniach 17-19 października 2023, w Kudowie Zdrój, odbyło się XVI Euroforum Polskiego Mleczarstwa zorganizowane przez Krajowe Stowarzyszenie Mleczarzy, Krajowy Związek Spółdzielni Mleczarskich Związek Rewizyjny i Polski Komitet Międzynarodowej Federacji Mleczarskiej FIL/IDF. Podczas uroczystej Gali ogłoszono wyniki i wręczono medale laureatom XXXI Krajowej Oceny Przetworów Mlecznych oraz V Konkursu Innowacje Techniczne i Technologiczne w Mleczarstwie.

Czytaj więcej

Good Cheese 2023

W dniach 9-11 października 2023 w Żninie odbył się Polski Kongres Serowarski. Była to 12. edycja Polskiego Kongresu Serowarskiego, największej platformy wymiany wiedzy i doświadczeń w branży serowarskiej. Kongres od 12 lat nadaje ton trendom branży serowarskiej. Podczas Kongresu wręczono nagrody w konkursach: Smakuje Dzieciom 2023, Good Cheese 2023 i Ekoinwestor w Przemyśle Spożywczym i Krok do Sukcesu w Branży Mleczarskiej. Tematem przewodnim tegorocznego Kongresu były wyzwania stojące przed branżą mleczarską.

Czytaj więcej

12. Polski Kongres Serowarski 2023

W dniach 9-11 października 2023 w Żninie odbył się Polski Kongres Serowarski. Była to 12. edycja Polskiego Kongresu Serowarskiego, największej platformy wymiany wiedzy i doświadczeń w branży serowarskiej. Kongres od 12 lat nadaje ton trendom branży serowarskiej. Podczas Kongresu wręczono nagrody w konkursach: Smakuje Dzieciom 2023, Good Cheese 2023 i Ekoinwestor w Przemyśle Spożywczym i Krok do Sukcesu w Branży Mleczarskiej. Tematem przewodnim tegorocznego Kongresu były wyzwania stojące przed branżą mleczarską.

Czytaj więcej

Krok do Sukcesu w Branży Mleczarskiej 2023 i Ekoinwestor w Przemyśle Spożywczym 2023

W dniach 9-11 października 2023 w Żninie odbył się Polski Kongres Serowarski. Była to 12. edycja Polskiego Kongresu Serowarskiego, największej platformy wymiany wiedzy i doświadczeń w branży serowarskiej. Kongres od 12 lat nadaje ton trendom branży serowarskiej. Podczas Kongresu wręczono nagrody w konkursach: Smakuje Dzieciom 2023, Good Cheese 2023 i Ekoinwestor w Przemyśle Spożywczym i Krok do Sukcesu w Branży Mleczarskiej. Tematem przewodnim tegorocznego Kongresu były wyzwania stojące przed branżą mleczarską.

Czytaj więcej

Smakuje Dzieciom 2023

W dniach 9-11 października 2023 w Żninie odbył się Polski Kongres Serowarski. Była to 12. edycja Polskiego Kongresu Serowarskiego, największej platformy wymiany wiedzy i doświadczeń w branży serowarskiej. Kongres od 12 lat nadaje ton trendom branży serowarskiej. Podczas Kongresu wręczono nagrody w konkursach: Smakuje Dzieciom 2023, Good Cheese 2023 i Ekoinwestor w Przemyśle Spożywczym i Krok do Sukcesu w Branży Mleczarskiej. Tematem przewodnim tegorocznego Kongresu były wyzwania stojące przed branżą mleczarską.

Czytaj więcej

Inauguracja roku akademickiego 2023/2024 na UWM w Olsztynie

6 października 2023, w Auli im. prof. Eugeniusza Pijanowskiego na Wydziale Nauki o Żywności Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie odbyła się uroczystość inauguracji roku akademickiego 2023/2024 oraz uroczyste wręczenie dyplomów ukończenia studiów absolwentom rocznika 2022/2023. Podczas inauguracji roku wręczono też nagrody i wyróżnień absolwentom Wydziału z rocznika 2022/2023.

Czytaj więcej

Smaki Regionów 2023

W dniach 29 września – 1 października 2023 na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich odbyły się Targi Smaki Regionów. W tym roku na Targach pojawiły się regionalne firmy z 15 województw.

Czytaj więcej

POLAGRA 2023

W dniach 27-29 września 2023, na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich, odbyły się targi: POLAGRA FOOD, HORECKA I FODTECH. W tegorocznych Targach uczestniczyło niemal 200 wystawców z ponad 30 krajów. POLAGRA to miejsce prezentacji produktów odpowiadających potrzebom konsumentów, nowych technologii pozwalających utrzymać najwyższe standardy bezpieczeństwa w produkcji żywności, a także rozwiązań, które usprawniają prace obiektów gastronomicznych i noclegowych.

Czytaj więcej