.jpg)
Relacje
.jpg)

Prawo podatkowe - nowe wyzwania dla przedsiębiorców w 2022 r.
W dniu 29 marca 2022 r. odbyła się konferencja „Prawo podatkowe – nowe wyzwania dla przedsiębiorców w 2022 r.” zorganizowana przez Polską Federację Producentów Żywności Związek Pracodawców (PFPŻ ZP) oraz kwartalnik „Food-Lex”. Partnerem merytorycznym wydarzenia była Kancelaria SSW Pragmatic Solutions.
.jpg)
WorldFood Poland 2022
W dniach 5-7 kwietnia 2022, w Expo XXI w Warszawie, odbyła się 8. edycja Targów WorldFood Poland. WorldFood Poland to największe targi w Polsce i Europie Środkowo-Wschodniej poświęcone sektorowi spożywczemu.
.jpg)
X Spotkanie Mleczarskie
3 marca 2022 w Centrum Konferencyjno-Wystawienniczym ETIUDA w Lublinie odbyło się Sympozjum „X Spotkanie Mleczarskie” zorganizowane przez firmę MULTIVAC. Podczas spotkania odbyło się również podziękowanie za współpracę przechodzącemu na emeryturę pracownikowi firmy Kazimierzowi Przepiórce.

Prawo pracy - nowe wyzwania dla przedsiębiorców w 2022 r.
W dniu 24 lutego 2022 r. odbyła się konferencja pt.: „Prawo pracy – nowe wyzwania dla przedsiębiorców w 2022 r.” zorganizowana przez Polską Federację Producentów Żywności Związek Pracodawców (PFPŻ ZP) oraz kwartalnik „Food-Lex”. Partnerem merytorycznym wydarzenia była Rycak Kancelaria Prawa Pracy i HR.
.jpg)
Aktualna sytuacja w sektorze i na rynku mleczarskim
17 lutego 2022 w siedzibie KZSM Zw. Rew. w Warszawie, odbyło się sympozjum pt. „Aktualna sytuacja w sektorze i na rynku mleczarskim”, w którym udział wziął Henryk Kowalczyk, wiceprezes Rady Ministrów, minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz prezesi zakładów mleczarskich i przewodniczący rad nadzorczych.

Liczenie i redukcja śladu węglowego nowym wymiarem konkurencyjności przedsiębiorstw sektora przetwórstwa spożywczego
Dlaczego temat śladu węglowego firmy to temat strategiczny, który znacząco wpłynie na prowadzenie biznesu? Dlaczego już dziś warto i trzeba liczyć ślad węglowy, jak się do tego zabrać, co zrobić z wynikami obliczeń i gdzie się spodziewać wyzwań – te zagadnienia poruszyli eksperci Fundacji Climate Strategies Poland (CSP) w trakcie webinarium zorganizowanego we współpracy z Polską Federacją Producentów Żywności Związkiem Pracodawców (PFPŻ ZP) i kwartalnikiem „Food-Lex” w dniu 28 stycznia 2022 r.
.jpg)
XI Konferencja Polskiego Mleczarstwa - EUROMLECZ 2022
W dniach 6-9 stycznia 2022, w Ciechocinku, odbyła się XI Konferencja Mleczarstwa Polskiego EUROMLECZ 2022. Tematem tegorocznej konferencji były „Szanse i zagrożenia dla mleczarstwa w 2022 roku”.
.jpg)
Tech Food Practic 2021
W dniach 30 listopada – 1 grudnia 2021, na zamku w Gniewie, odbyła się IV edycja warsztatów Tech Food Practic pt. „Media i technika w przemyśle spożywczym – innowacje i efektywność”, zorganizowana przez firmę MARCOR przy współorganizacji firm: IIPM, Kersia, Big Pol – Fundusze Pomocowe, DetaPTech, Milk Hydrosan, CES, EKO Technologie, ActivTek, J.S. Cooling, AQUAPHOR, FRIZO, GEA, BAUTER, IWT GROUP.

WARSAW PACK 2021
W dniach 23-25 listopada 2021 na terenie Ptak Warsaw Expo, odbyła się VI edycja Międzynarodowych Targów Techniki Pakowania i Opakowań Warsaw Pack 2021.

Śniadanie prasowe polskiej branży mlecznej w Warszawie
9 listopada br. w Warszawie odbyła się konferencja prasowa projektu „Trade Milk – Mleczne Skarby 2”.

Sygnaliści - projekt ustawy o ochronie osób zgłaszających naruszenia prawa
3 listopada 2021 r. odbyło się bezpłatne webinarium pt.: „Sygnaliści – projekt ustawy o ochronie osób zgłaszających naruszenia prawa” zorganizowane przez Polską Federację Producentów Żywności Związek Pracodawców (PFPŻ ZP) oraz kwartalnik „Food-Lex”. Partnerem merytorycznym wydarzenia była Rycak Kancelaria Prawa Pracy i HR.

Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i zaleceń
W dniach 20-21 października 2021 r. odbyła się konferencja pt.: „Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i zaleceń” zorganizowana przez Polską Federację Producentów Żywności Związek Pracodawców (PFPŻ ZP) oraz kwartalnik „Food-Lex”.
.jpg)
XIV Euroforum Polskiego Mleczarstwa
W dniach 18-22 października 2021, w Hotelu Czarny Potok w Krynicy Zdroju, odbyło się XIV Euroforum Polskiego Mleczarstwa zorganizowane przez Krajowe Stowarzyszenie Mleczarzy. Podczas uroczystej Gali ogłoszono wyniki i wręczono medale XXVI Krajowej Oceny Serów i Twarogów oraz konkursu Innowacje Techniczne i Technologiczne w Mleczarstwie.
.jpg)
XXVI Krajowa Ocena Serów i Twarogów
W dniach 18-22 października 2021, w Hotelu Czarny Potok w Krynicy Zdroju, odbyło się XIV Euroforum Polskiego Mleczarstwa zorganizowane przez Krajowe Stowarzyszenie Mleczarzy. Podczas uroczystej Gali ogłoszono wyniki i wręczono medale XXVI Krajowej Oceny Serów i Twarogów oraz konkursu Innowacje Techniczne i Technologiczne w Mleczarstwie.

Własność intelektualna w sektorze żywnościowym. Aktualne wyzwania i szanse
W dniu 13 października 2021 r. odbyła się konferencja pt.: „Wycofanie żywności z obrotu. Ramy prawne i wyzwania w praktyce"” zorganizowana przez Polską Federację Producentów Żywności Związek Pracodawców (PFPŻ ZP) oraz kwartalnik „Food-Lex”. Partnerem merytorycznym wydarzenia była kancelarii KRK Kieszkowska Rutkowska Kolasiński.
.jpg)
Good Cheese, Smakuje Dzieciom 2021 i Ekoinwestor w Przemyśle Spożywczym
W dniach 28-30 września 2021 w Mrągowie odbył się Polski Kongres Serowarski zorganizowany przez Aleksandrę Wojnarowską i BikoTECH. Podczas Kongresu wręczono nagrody w konkursach: Smakuje Dzieciom 2021, Good Cheese 2021 i Ekoinwestor w Przemyśle Spożywczym. Gospodarzem regionalnym była Spółdzielcza Mleczarnia MLEKPOL.
.jpg)
Polski Kongres Serowarski 2021
W dniach 28-30 września 2021 w Mrągowie odbył się Polski Kongres Serowarski zorganizowany przez Aleksandrę Wojnarowską i BikoTECH. Podczas Kongresu wręczono nagrody w konkursach: Smakuje Dzieciom 2021, Good Cheese 2021 i Ekoinwestor w Przemyśle Spożywczym. Gospodarzem regionalnym była Spółdzielcza Mleczarnia MLEKPOL.
.jpg)
40. Jubileuszowa Konferencja Naukowo-Techniczna
W dniach 20-23 września 2021 odbyła się Jubileuszowa 40. Konferencja Naukowo-Techniczna „Problemy gospodarki energią i środowiskiem w mleczarstwie” zorganizowana przez Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne „Energia i środowisko w mleczarstwie” z Olsztyna oraz Wydział Nauk Ekonomicznych i Wydział Nauki o Żywności UWM w Olsztynie. Honorowym przewodniczącym Konferencji był prof. Janusz Budny, który był jej twórcą. Motto Konferencji to „Łączyć tych, którzy potrafią z tymi, którzy potrzebują”.