XXVI Krajowa Ocena Serów i Twarogów

W dniach 18-22 października 2021, w Hotelu Czarny Potok w Krynicy Zdroju, odbyło się XIV Euroforum Polskiego Mleczarstwa zorganizowane przez Krajowe Stowarzyszenie Mleczarzy. Podczas uroczystej Gali ogłoszono wyniki i wręczono medale XXVI Krajowej Oceny Serów i Twarogów oraz konkursu Innowacje Techniczne i Technologiczne w Mleczarstwie.

Czytaj więcej

Polski Kongres Serowarski 2021

W dniach 28-30 września 2021 w Mrągowie odbył się Polski Kongres Serowarski zorganizowany przez Aleksandrę Wojnarowską i BikoTECH. Podczas Kongresu wręczono nagrody w konkursach: Smakuje Dzieciom 2021, Good Cheese 2021 i Ekoinwestor w Przemyśle Spożywczym. Gospodarzem regionalnym była Spółdzielcza Mleczarnia MLEKPOL.

Czytaj więcej

40. Jubileuszowa Konferencja Naukowo-Techniczna

W dniach 20-23 września 2021 odbyła się Jubileuszowa 40. Konferencja Naukowo-Techniczna „Problemy gospodarki energią i środowiskiem w mleczarstwie” zorganizowana przez Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne „Energia i środowisko w mleczarstwie” z Olsztyna oraz Wydział Nauk Ekonomicznych i Wydział Nauki o Żywności UWM w Olsztynie. Honorowym przewodniczącym Konferencji był prof. Janusz Budny, który był jej twórcą. Motto Konferencji to „Łączyć tych, którzy potrafią z tymi, którzy potrzebują”.

Czytaj więcej

Własność intelektualna w sektorze żywnościowym. Aktualne wyzwania i szanse

W dniu 27 maja 2021 r. odbyła się konferencja pt.: „Własność intelektualna w sektorze żywnościowym. Aktualne wyzwania i szanse” zorganizowana przez Polską Federację Producentów Żywności Związek Pracodawców (PFPŻ ZP) oraz kwartalnik „Food-Lex”. Wydarzenie zostało objęte patronatem Ministerstwa Rozwoju, Pracy i Technologii oraz Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Partnerem merytorycznym wydarzenia była Kancelarii ROA Rasiewicz Oleksyn & Associates.

Czytaj więcej

„Akademia Prawa Żywnościowego” eksperci o zmianach w prawie żywnościowym

W dniach 19-20 maja 2021 r. odbyła się „Akademia Prawa Żywnościowego” zorganizowana przez Polską Federację Producentów Żywności Związek Pracodawców (PFPŻ ZP) oraz kwartalnik „Food-Lex”. Program tegorocznej Akademii obejmował tradycyjne zagadnienia prawa żywnościowego, w tym dodatki do żywności, zanieczyszczenia oraz materiały i wyroby do kontaktu z żywnością, a także najnowsze informacje dotyczące trwających dyskusji na poziomie UE.

Czytaj więcej

Kierunek Mleczarstwo dzień drugi

W dniach 24-25 maja odbył się Kongres online zorganizowany przez Aleksandrę Wojnarowską z firmy Bikotech i redaktor AGROindustry, a zatytułowany Kierunek Mleczarstwo. Kongres był kolejnym wydarzeniem w formule online przygotowanym przez zespół Bikotech i Agroindustry. W Kongresie wzięło udział ponad 250 osób z branży. Można też było odwiedzić wirtualne stoiska.

Czytaj więcej

Kierunek Mleczarstwo dzień pierwszy

W dniach 24-25 maja odbył się Kongres online zorganizowany przez Aleksandrę Wojnarowską z firmy Bikotech i redaktor AGROindustry, a zatytułowany Kierunek Mleczarstwo. Kongres był kolejnym wydarzeniem w formule online przygotowanym przez zespół Bikotech i Agroindustry. W Kongresie wzięło udział ponad 250 osób z branży. Można też było odwiedzić wirtualne stoiska.

Czytaj więcej

Przemysł żywnościowy a ochrona danych osobowych szanse i zagrożenia w dobie gospodarki opartej o dane

W dniu 14 kwietnia 2021 r. odbyła się konferencja pt.: „Przemysł żywnościowy a ochrona danych osobowych - szanse i zagrożenia w dobie gospodarki opartej o dane” zorganizowana przez Polską Federację Producentów Żywności Związek Pracodawców (PFPŻ ZP) pod honorowym patronatem Urzędu Ochrony Danych Osobowych (UODO) i patronatem Centrum Kształcenia Podyplomowego Uczelni Łazarskiego. Partnerem wydarzenia była Kancelaria SSW Pragmatic Solutions.

Czytaj więcej

Targi WorldFood Poland 2021 dzień trzeci

W dniach 20-22 kwietnia 2021 odbyły się Targi WorldFood Poland 2021. Z powodu pandemii covid-19 Targi odbyły się online. Pierwszego dnia udział w nich wzięło ok. 2 tys. uczestników. Patronat honorowy nad Targami objął Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Czytaj więcej

Targi WorldFood Poland 2021 dzień drugi

W dniach 20-22 kwietnia 2021 odbyły się Targi WorldFood Poland 2021. Z powodu pandemii covid-19 Targi odbyły się online. Pierwszego dnia udział w nich wzięło ok. 2 tys. uczestników. Patronat honorowy nad Targami objął Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Czytaj więcej