Targi WorldFood Poland 2021 dzień trzeci

W dniach 20-22 kwietnia 2021 odbyły się Targi WorldFood Poland 2021. Z powodu pandemii covid-19 Targi odbyły się online. Pierwszego dnia udział w nich wzięło ok. 2 tys. uczestników. Patronat honorowy nad Targami objął Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Trzeciego dnia trwania Targów WorldFood Polan uczestnicy mogli wysłuchać wykładu dr Joanny Uchańskiej pt. „Praktyczne aspekty reklamy żywności w social mediach i blogosferze”.

Odbyła się też debata pt. „Kompetencje pracownika przyszłości – jakie i jak bardzo potrzebne są w małych firmach i dużych przedsiębiorstwach”, której moderatorem był mgr Andrzej Wojciechowicz – członek Zarządu Sektorowej Rady ds. Kompetencji. W debacie udział wzięli: prof. Urszula Kłosiewicz-Górecka – wiceprezes Stowarzyszenia Forum Dialogu Gospodarczego, dr Marta Ziółkowska – adiunk w Instytucie Zarządzania Przedsiębiorstwem SGH, Dorota Patejko – rzecznik prasowy Auchan, Maciej Ptaszyński – wiceprezes Polskiej Izby Handlu, Katarzyna Lorenc – wiceprezes BCC, ekspert ds. rynku pracy i efektywności zarządzania i prezes BizYou i Lu-bi, Helmut V. Gläser – niezależny konsultant, trener oraz interimsmanager, Marta Łada – szef Departamentu Lean Management w Auchan.

Debatę zaprezentujemy w kolejnym wydaniu.