Naturalność jest w cenie

Powrót do natury to trend, który coraz częściej gości w polskich domach. My, Polacy, lubimy dobrze zjeść, jednak podczas robienia zakupów coraz częściej zwracamy uwagę na polskie pochodzenie produktów.

– To właśnie dlatego nasze sery smażone stają się popularne nie tylko na Śląsku i w Wielkopolsce, skąd wywodzi się tradycja ich wytwarzania, ale także w innych rejonach naszego kraju – mówi Aneta Będkowska, Marketing Manager w Sertop sp. z o.o. – Zapotrzebowanie na nie wzrasta nie tylko w polskich domach, ale także w nowoczesnych sieciach handlowych oraz sektorze HoReCa, ze względu na preferencje samych konsumentów. Specyficzny kulinarny gust bywalców hoteli i restauracji wymusza bowiem na kupcach dostosowanie się do panującej mody żywieniowej, a co za tym idzie – zakup regionalnych produktów takich jak sery smażone, które idealnie wkomponowują się w deski serów oraz podkreślają smak zup, sosów i sałatek.

(Informacja prasowa SERTOP)