SERTOP czym warto zapełnić sklepowe półki?

Zimowa aura ma decydujący wpływ na potrzeby konsumentów, stąd niektóre produkty lepiej sprzedają się latem, a inne zimą. Dotyczy to także serków topionych, które jako takie nie są stricte produktami sezonowymi, ale ich poszczególne smaki – już tak.

Na co więc postawić zimą, aby wygenerować jak największy zysk? – Zdecydowanym naszym liderem na półce sklepowej jest Złoty Ementaler, nasz kultowy serek topiony, który jest z nami od początku istnienia naszej firmy i który doskonale rotuje o każdej porze roku – mówi Aneta Będkowska, Marketing Manager w Sertop sp. z o.o. – Podobne wartości sprzedaży odnotowujemy także dla serków wytworzonych na bazie serów żółtych takich jak Tylżycki, Gouda czy Edam. W pozostałych jednak przypadkach wybór smaku ma ogromne znaczenie dla rotacji serków topionych, bowiem o tej porze roku konsumenci zwracają dużą uwagę na takie dodatki jak: borowiki, szynka, czosnek czy wędzony kurczak, o czym warto pamiętać, zapełniając sklepowe półki.

(Informacja prasowa SERTOP)