SERTOP Regularne posiłki to podstawa

Tyski producent serków topionych zachęca do zwrócenia większej uwagi na jakość spożywanych posiłków. – Chcąc zachować zdrowie i szczupłą sylwetkę, warto poświęcić parę chwil na organizację domowej kuchni – mówi Aneta Będkowska, Marketing Manager w Sertop sp. z o.o.

– Bo nadmiar pracy, nauki i innych obowiązków nie powinien przysłonić nam naszych priorytetów, w tym dbania o własne zdrowie. Zwłaszcza, że na rynku jest mnóstwo produktów, których przygotowanie zajmuje przysłowiowe „5 minut” i z których możemy wyczarować wartościowe, pełne witamin i minerałów, pyszne dania, dostarczające naszym organizmom wszystkiego co najlepsze. Jednym z takich produktów są kasze, do których wystarczy dodać domowy hummus lub pesto i wkroić kawałki topionego serka. Innym, godnym polecenia posiłkiem są gotowane na parze warzywa, których smak możemy podkręcić serowym sosem z dodatkiem aromatycznych przypraw. W chłodne dni idealnym posiłkiem będą także zupy – kremy z dodatkiem serka topionego, przygotowane na bazie domowego bulionu i ugotowanych oraz zblendowanych ulubionych warzyw. Idealnym uzupełnieniem naszej diety będą także sałatki ze świeżych warzyw, z serowym sosem lub kawałkami serka pokrojonego w kostkę.

(Informacja prasowa SERTOP)