Sery w diecie sportowca

Lato sprzyja uprawianiu sportów, zwłaszcza na świeżym powietrzu. Jeżdżąc na rowerze lub kopiąc piłkę, warto pamiętać o odpowiedniej diecie.

Bo nawet jeśli jesteśmy tylko amatorami, to musimy wspomóc nasz organizm podczas intensywnego wysiłku odpowiednią ilością minerałów, witamin oraz białka, które wpływa na przyrost masy i siły mięśniowej, zdolność wysiłkową oraz regenerację po treningu. – Nasze najnowsze sery topione w plastrach idealnie sprawdzają się w codziennej diecie sportowców amatorów, dostarczając im nie tylko białka, ale także solidną porcję wapnia, bo 100 g sera zawiera 450 mg wapnia, co stanowi 56% dziennego zapotrzebowania. Dodatkową zaletą naszego najnowszego produktu jest jego skład. Serki zostały wyprodukowane na bazie najlepszej jakości surowców bez GMO, nie zawierają konserwantów, sztucznych aromatów oraz glutenu, co sprawia, że mogą go także spożywać osoby będące na bezglutenowej diecie. W skład nowej linii wchodzą trzy najbardziej popularne smaki serków Sertop: Złoty Ementaler, Gouda oraz Cheddar. Każde 130 g opakowanie zawiera 8 pojedynczo pakowanych plasterków, które ze względu na wysoką jakość idealnie nadają się także do zapiekania – Aneta Będkowska, Marketing Manager w Sertop sp. z o.o.

(Informacja prasowa SERTOP)