Sezon grillowy w pełni!

Polacy do ulubionych dań z grilla zaliczają grillowane warzywa, burgery, panini, steki, ryby, kiełbasy. Burgery i panini przeżywają renesans, silnie rozwija się też oferta food trucków i opcja na wynos. Do nich idealnie pasują sery topione Cheddar z oferty produktów Hochland Professional.

Wkrótce, bo 28 maja obchodzony jest Światowy Dzień Burgera. Burgery występują w wielu odsłonach, obok standardowej jest premium vege, fit i zestawy DIY. Sery topione Cheddar z oferty produktów Hochland Professional mają szerokie zastosowanie, idealnie pasują do kanapek, bagietek, tostów, wrapów, zapiekanek, ale również do sosów i zup. Przekąski z cheddarami Hochland na długo zachowują swoją świeżość. Nie wysychają i nie ciemnieją, a ich elastyczność pozwala na kreowanie szerokiego spektrum finger foodów, jakie oferuje kuchnia street food.

Jedną z nowych propozycji kulinarnych jest wyborna panini z grillowanym stekiem oraz topionym serem Cheddar! Ser doskonale współgra smakiem z grillowaną wołowiną – zachowuje swoje nuty smakowe i aromat, jednocześnie delikatnie topiąc się pod wpływem ciepła.

Danie to zachwyca wszystkich – szczególnie, jeśli będzie przygotowywane i serwowane na świeżym powietrzu! Przepis kulinarny krok po kroku, dostępny jest na stronie: https://hochlandprofessional.pl/.../panini-ze-stekiem.../

(Informacja prasowa Hochland Polska)