Ceny serów w Polsce (22.10.2017)

01.11.2017

W okresie od 15 do 22 października 2017 roku w Polsce odnotowano spadek większości cen serów w skali tygodnia. Jedynie cena sera Cheddar, Mozzarella i sera pleśniowego wzrosła.

Ceny serów w Polsce

Cena sera Edamskiego:

  • cena – 14,38 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,8%;

Cena sera Gouda:

  • cena – 14,68 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,3%;

Cena sera Cheddar:

  • cena – 14,70 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%;

Cena sera Ementaler:

  • cena – 16,31 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,6%;

Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:

  • cena – 14,68 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,8%;

Cena sera Mozzarella:

  • cena – 15,54 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%;

Cena sera Feta:

  • cena – 9,87 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%;

Cena sera pleśniowego:

  • cena –19,53 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,7%;

Cena twarogu min. 40%:

  • cena – 9,21 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%;

Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:

  • cena – 6,70 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym spadek o 0,7%.

(01.11.2017 za gospodarz.pl)