Ceny serów w Polsce (5.11.2017)

10.11.2017

W okresie od 29 października do 5 listopada 2017 roku w Polsce odnotowano spadek większości cen serów w skali tygodnia. Jedynie cena sera Cheddar, Mozzarella i sera pleśniowego wzrosła.

Ceny serów w Polsce

Cena sera Edamskiego:

  • cena – 14,65 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%;

Cena sera Gouda:

  • cena – 14,47 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,0%;

Cena sera Cheddar:

  • cena – 14,35 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 4,5%;

Cena sera Ementaler:

  • cena – 16,47 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,6%;

Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:

  • cena – 14,46 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%;

Cena sera Mozzarella:

  • cena – 15,34 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,9%;

Cena sera Feta:

  • cena – 9,84 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%;

Cena sera pleśniowego:

  • cena –19,78 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,3%;

Cena twarogu min. 40%:

  • cena – 9,12 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%;

Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:

  • cena – 6,64 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%.

(10.11.2017 za gospodarz.pl)