Ceny serów w Polsce (3.12.2017)

08.12.2017

W okresie od 26 listopada do 3 grudnia 2017 roku w Polsce odnotowano spadek cen większości serów w skali tygodnia. Jedynie cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego, Feta, sera pleśniowego i serka wiejskiego wzrosła.

Ceny serów w Polsce

Cena sera Edamskiego:

  • cena – 14,01 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,5%;

Cena sera Gouda:

  • cena – 13,75 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,9%;

Cena sera Cheddar:

  • cena – 14,22 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,9%;

Cena sera Ementaler:

  • cena – 15,95 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,8%;

Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:

  • cena – 14,00 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%;

Cena sera Mozzarella:

  • cena – 14,58 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,3%;

Cena sera Feta:

  • cena – 9,91 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%;

Cena sera pleśniowego:

  • cena –19,70 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,4%;

Cena twarogu min. 40%:

  • cena – 9,15 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,1%;

Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:

  • cena – 6,62 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%.

(08.12.2017 za gospodarz.pl)